GUARDONS TELEVISIUS
Mèdia 16/03/2012

La pública domina els Zapping

TVC i TVE, amb tres guardons cadascuna, han estat les triomfadores dels premis Zapping. Els espectadors han reconegut espais revelació, com Òpera en texans, i altres de consolidats, com el Telediario 1.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONALa televisió pública va sortir reforçada de la gala dels premis Zapping, que va tenir lloc ahir al Palau de Congressos de Catalunya. TVC i TVE, amb tres premis cadascuna, van copar més de la meitat de les categories televisives dels guardons que atorga Telespectadors Associats de Catalunya (TAC) a partir de la votació popular dels espectadors -que proposen els finalistes- i de l'opinió d'un jurat encapçalat pel president de l'entitat, Josep Maria Guerra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa del 33 Òpera en texans va posar la cirereta a dues temporades carregades d'elogis coronant-se com el millor programa cultural del 2011, en què competia amb l'espai de Cuatro El líder de la manada i el programa de TVE Un país para comérselo . El programa que condueix Ramon Gener, estrenat a l'octubre, està a punt de tancar la segona temporada sense que estigui clar encara si n'hi haurà més.

En la categoria de sèries, el guardó va recaure en Polseres vermelles , que a principis de l'any passat va convertir-se en la gran revelació de la temporada i que la productora de Steven Spielberg ha adquirit per fer-ne una nova versió per als Estats Units. La sèrie d'Albert Espinosa, els nous capítols de la qual s'esperen per al 2013, va imposar-se a la producció d'Antena 3 Gran Hotel -un altre dels grans èxits del curs- i a Los misterios de Laura , de La 1. La tripleta de premis de TV3 la va completar el meteoròleg Tomàs Molina, considerat el millor presentador.

TVE, per la seva banda, va veure reconegut el seu Telediario 1 com a millor espai informatiu -per davant del Singulars , del 33, i l' Info K , del canal Super3-, alhora que l'actriu Ángela Molina s'emportava l'estatueta pel seu paper a la sèrie Gran reserva . A més, el jurat va reconèixer La 2 amb el Premi Especial TAC per la seva "àmplia i variada oferta en programes culturals", que conformen una "graella de veritable servei públic de qualitat".

Les cadenes privades van repartir-se la resta de premis, entre els quals destaquen el de millor actor per a Eduardo Noriega, pel seu paper a la clausurada sèrie de Telecinco Homicidios , i el de millor concurs per a Atrapa un millón , d'Antena 3, que ja havia estat reconegut també amb l'Ondas i el TP de Oro.

En aquesta 17a edició, els premis Zapping han inaugurat dues categories destinades als videojocs -en què s'han imposat Super Mario 3D Land i, en l'apartat infantil, Gerónimo Stilton - i dues més relacionades amb internet.

stats