ESPECTACLE RADIOFÒNIC
Mèdia 07/04/2011

La ràdio i el cinema s'alien pel futbol

RAC 1 vol convertir la final de Copa entre el Barça i el Madrid en un espectacle cinematogràfic. Per això convida 1.800 oients a veure el partit al cinema Urgell mentre escolten la transmissió de Joan Maria Pou.

Albert Castellví Roca
2 min
La ràdio i el cinema s'alien pel futbol

Barcelona.Ja fa temps que, durant les transmissions de futbol, la televisió va deixar de ser rival de la ràdio per convertir-se en un complement per a aquells que no volen abandonar l'emoció que hi posa el seu narrador preferit sense deixar passar tampoc l'oportunitat de veure el partit des de casa o des del bar. Ara, però, RAC 1 vol anar un pas més enllà per convertir les veus del seu equip de transmissions en la banda sonora d'un veritable espectacle cinematogràfic, com serà la final de la Copa del Rei entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'oferta inclou la pantalla més gran de Catalunya (20 metres d'amplada), la veu de Joan Maria Pou i companyia i la tensió d'una final entre dos eterns rivals compartida amb 1.800 aficionats més, tots asseguts a les butaques del cinema Urgell. La sessió començarà el dia 20 d'abril a les 20 h, una hora i mitja abans de la centrada inicial. "Vam pensar que seria un bon consol per als seguidors que volen veure la final entre una massa culer i s'han quedat sense entrada al sorteig", assegura Raül Llimós, cap d'esports de RAC 1. Llimós reconeix que, davant d'un partit com aquest, "no hi ha res com viure'l des del camp", però confia a "recrear un mini-Mestalla al cinema Urgell" i que l'ambient que es visqui a la sala sigui "tan semblant com sigui possible" al que hi hagi a l'estadi. Per això, durant la transmissió es faran connexions amb la sala per saber com s'hi viu el partit.

Malauradament, igual que a Mestalla les entrades són limitades, i només seran 1.800 els aficionats que tindran ocasió de viure l'experiència. Per repartir les butaques entre tots els que vulguin ocupar-les, l'emissora fa cada dia, des de dilluns passat fins al 17 d'abril, un sorteig entre els oients que el dia anterior hagin enviat un SMS sol·licitant les entrades. Llimós destaca la bona resposta que de moment ha tingut la iniciativa: "En només cinc dies, ja hauríem omplert la sala". Per això, no descarta repetir l'experiència més endavant, tot i que abans de prendre cap decisió en aquest sentit vol esperar a veure "si els oients en queden contents i l'organització n'està satisfeta".

Tothom a València

A banda d'aquesta peculiar sessió de cinema, la final de Copa condicionarà la programació radiofònica durant moltes hores. RAC 1 ja emetrà el Primer toc des de València el dia abans del partit i El món s'hi traslladarà el matí de la final. Catalunya Ràdio, per la seva banda, també té previst oferir des de València els principals programes de la seva graella coincidint amb el que serà el segon clàssic en quatre dies.

stats