La situació dels mitjans públics
Mèdia 01/12/2011

El tancament de Ràdio l'Hospitalet s'ajorna per buscar una sortida als treballadors

El consistori manté la clausura de la televisió per al 31 de desembre i es compromet a intentar que Lavínia també plantegi alternatives als empleats

Ara
2 min

BarcelonaEl tancament de la televisió i la ràdio de l'Hospitalet de Llobregat és irreversible. Tot i així, després d'una reunió celebrada aquest dijous al matí, l'alcaldessa de la segona ciutat més poblada de Catalunya, Núria Marín, ha accedit a ajornar l'adéu definitiu de la ràdio amb l'objectiu de trobar una sortida alternativa per a la vintena de treballadors del mitjà, que inicialment havien de ser acomiadats a través d'un ERO d'extinció de contracte.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Acabada la reunió amb l'alcaldessa, el secretari general d'UGT a la localitat, Joan Barrachina, ha confirmat que "la decisió política que es va prendre que els mitjans de comunicació en la situació actual desapareixen està presa", però ha avançat també que la trobada ha servit per "guanyar temps" i per "aturar" l'ERO que estava previst per a la ràdio. Segons l'ACN, Barrachina ha explicat també que l'Ajuntament demanarà a la Generalitat que obri un procés de mediació amb els treballadors per trobar-los una sortida, que podria consistir a desenvolupar altres tasques municipals lluny de l'àmbit periodístic.

El cas de la televisió és més complex, ja que l'explota en règim de concessió la productora Lavínia, i l'actual contracte venç el 31 de desembre, per la qual cosa és impossible ajornar-ne el tancament. Tanmateix, l'alcaldessa s'ha compromès a intentar que l'empresa descarti els acomiadaments i recol·loqui els prop de 40 empleats del canal local de l'Hospitalet.

En qualsevol cas, aquesta decisió de Marín seria suficient per salvar l'acord de govern del seu partit, el PSC, amb ICV-EUiA, que havia amenaçat de sortir de l'equip de govern argumentant que l'acomiadament de treballadors municipals incomplia el seu acord de legislatura.

stats