Les ràdios i el futbol
Mèdia 25/10/2011

Les ràdios denunciaran els clubs que els impedeixin entrar als estadis

La SER, la Cope i Onda Cero acudiran "en breu" als tribunals si abans no s'arriba a un acord

Agències
1 min

MadridLa cadena SER, la Cope i Onda Cero denunciaran cadascun dels clubs que impedeix l'entrada als estadis dels seus equips de transmissions en compliment de la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP) que obliga les emissores a pagar un cànon per narrar el futbol en directe. Les emissores asseguren que no han rebut cap resposta de la Lliga a la seva proposta de pagar per diversos serveis, però no per fer les transmissions, que van fer pública l'11 d'octubre, com a via per arribar a un acord. Diverses fonts apunten que aquest pagament podria ser d'una quantitat inferior al milió d'euros, lluny dels 15 milions d'euros que s'apuntava que podria reclamar la LFP en concepte del cànon.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant d'aquest silenci, les emissores han optat per denunciar el cas als tribunals, on demanaran també, previsiblement, que s'autoritzi de forma cautelar l'entrada de les emissores als camps mentre no hi hagi una resolució judicial definitiva. A més, les ràdios es plantegen la possibilitat d'exigir compensacions econòmiques als clubs pels danys derivats d'aquesta normativa.

El president d'Onda Cero, Javier González Ferrari; el conseller delegat de la Cope, Rafael Pérez del Puerto; i el conseller delegat de Prisa Radio, Javier Pons, han fet l'anunci aquest dimarts després de l'assemblea general de l'Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial, en què també s'ha acordat la celebració d'una altra reunió aquest dijous en què també participaran representants de Ràdio Nacional i de les emissores autonòmiques, per tal de decidir com i quan es presentaran aquestes reclamacions.

stats