Mèdia 21/06/2012

Les ràdios donen per trencada la negociació amb la Lliga i acudeixen a la CMT

La Lliga els exigeix 456.000 euros per transmetre partits de primera i 252.000 pels de segona, a més d'una quota extra per a les rodes de premsa

Efe
2 min
Seients buits de la ràdio esportiva abans de començar un partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Vila-real CF arran del conflicte de les emissores amb la LFP.

MadridEl conflicte entre la Lliga de Futbol Professional (LFP) i les emissores de ràdio s'ha reobert davant el fracàs de les negociacions entre totes dues parts, i Ràdio Nacional ha demanat a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) que hi intervingui per desbloquejar la situació. La iniciativa de l'emissora pública s'ha donat a conèixer aquest dijous al matí a través del seu magazín matinal, 'En días como hoy', i fonts de la mateixa emissora han confirmat que la resta de ràdios tenen previst prendre la mateixa decisió durant els propers dies, com a resposta al bloqueig de la negociació que, segons el seu criteri, ha imposat la Lliga, i davant la urgència de resoldre el conflicte abans que comenci la propera temporada. Les mateixes fonts remarquen que el fet d'acudir a la CMT no impedirà ampliar la demanda ja presentada per Ràdio Nacional contra la Lliga, un camí que, previsiblement, també emprendran altres ràdios.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El govern espanyol va establir a l'abril per decret que les emissores tenen dret a entrar als camps per informar, ja que les empara el dret a la informació dels ciutadans, però alhora reconeixia el dret dels clubs a rebre una compensació econòmica per l'ús de les instal·lacions. D'aquesta manera, l'executiu acabava amb l'exigència de la LFP de cobrar un cànon per les transmissions de partits i amb la prohibició d'entrada als recintes que la Lliga havia imposat a les ràdios l'estiu passat.

La LFP va respondre al decret anunciant que les ràdios tindrien lliure accés als estadis i va instar les emissores a reunir-se per "fixar de mutu acord la compensació econòmica", tal com preveia el decret aporvat pel consell de ministres. Tanmateix, segons les fonts de Ràdio Nacional, la Lliga s'hauria limitat a plantejar dues xifres tancades i sense justificar cap tipus de paràmetre sobre aquests preus. En concret, demana 456.000 euros per utilitzar les instal·lacions dels estadis per transmetre en directe partits de primera divisió, i 252.000 per als de segona divisió.

El punt que les emissores consideren més greu, però, és que la LFP vol cobrar, a més d'aquestes xifres, unes altres quantitats a negociar amb cada emissora per separat per permetre'ls l'accés a les rodes de premsa i a la zona mixta, un accés que les emissores consideren irrenunciable.

Després de dues reunions, una amb directius i una altra amb advocats i tècnics designats per la LFP, i d'un nombrós intercanvi de correus sense cap variació sobre la proposta, les emissores han donat per fet que les negociacions estaven trencades. Les fonts citades asseguren que a última hora d'aquest dimecres van fer arribar un burofax a la CMT explicant que consideren que el procés de negociació a què obliga el decret ja s'ha produït i no ha donat resultats, per la qual cosa sol·liciten l'arbitratge d'aquest organisme.

stats