Recull de premsa
Mèdia 07/07/2011

"La nota catalana a l'ESO no passa de mediocre", a la portada de 'La Vanguardia'

El diari destaca que els alumnes de segon d'ESO se situen al 15è lloc en matemàtiques, de les 17 comunitats autònomes de l'Estat espanyol. La càrrega europea contra les agències de qualificació nord-americanes i el doblatge en català de les 'majors' ocupen les portades dels rotatius

Redacció
2 min
La Vanguardia, 7 de juliol

BarcelonaLa Vanguardia encapçala la portada d'avui dijous destacant que "La nota catalana a l'ESO no passa de mediocre". El diari posa en relleu que els alumnes de segon de secundària se situen a l'antepenúltima posició pel que fa a les matemàtiques, en comparació amb la resta de comunitats autònomes, i destaca que Navarra, Castella i Lleó, Madrid i La Rioja obtenen el millors resultats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La desconfiança europea vers les agències de ràting nord-americanes, després que Moody's rebaixés ahir la nota del crèdit de Portugal fins al límit dels bons escombaria, genera els principals titulars a la majoria de portades catalanes i espanyoles. El Periódico diu "Farts de Moody's", l'Avui "Tornen els atacs contra la zona euro", El País "Europa carrega contra les agències de risc després del cop a Portugal", Público "Europa es revolta (per fi) contra les agències de ràting" i El Mundo "La UE critica les agències de qualificació per acarnissar-se contra Espanya i Portugal".

La represa de les negociacions entre el Govern i les distribuïdores de cinema pel doblatge en català és un dels temes destacats a la premsa catalana. La Vanguardia diu "Les majors tornaran a doblar pel·lícules en català" i l'ARA afegeix que el diàleg entre l'executiva catalana i Fedicine es plasma, de moment, amb l'oferta infantil de Tintín, Barrufets i Harry Potter.

La Razón i l'Abc continuen fixant-se en el cas Saga. El primer diu "Bautista va crear una xarxa d'empreses amb Víctor Manuel i altres càrrecs de la SGAE" i el segon afegeix que "L'oposició a Teddy Bautista demana la nul·litat de les eleccions" que van establir la nova junta directiva de l'entitat la setmana passada. El Mundo també s'hi refereix i diu que "Neri va crear la seva 'empresa paràsita' des d'ordinadors de la SGAE".

El Mundo Deportivo diu "Mulla't, Wegner!"El Mundo Deportivo

El cas Cesc Fàbregas continua estant al punt de mira de la premsa esportiva. El Mundo Deportivo mostra avui una fotografia del tècnic de l'Arsenal banyant-se a una piscina i titula "Mulla't, Wegner!". L'Sport destaca la configuració del calendari futbolístic de primera divisió i exlama "Això és un escàndol". El rotatiu diu que el Madrid-Barça coincideix amb el Mundial de Clubs i el Barça-Madrid de Supercopa es jugarà a les 23 hores.

stats