Recull de premsa
Mèdia 27/06/2011

“CiU resisteix, el PP puja”, a la portada d''El Periódico'

El diari publica les dades del baròmetre del Gesop sobre intenció de vot en cas d'unes eleccions anticipades. La mort de dos soldats espanyols en un atac talibà a l'Afganistan és el titular comú a la resta de rotatius catalans i espanyols. La premsa catalana també destaca la victòria del Barça de futbol sala a la Lliga, després d'imposar-se per 3 a 2 davant del Caja Segovia

Redacció
2 min
El Periódico, 27 de juny

BarcelonaEl Periódico obre l'edició d'avui dilluns amb les dades del baròmetre del Gesop sobre intenció de vot, segons les quals CiU resistiria i el PP pujaria en cas d'unes eleccions anticipades. Els nacionalistes mantindrien els 62 escons aconseguits a les autonòmiques del 2010 i els populars n'obtindrien entre 1 i 2 més, i es situarien en 19-20. Segons el baròmetre, el PSC es beneficiaria de l'"efecte Rubalcaba" en unes legislatives però cauria més en unes autonòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La mort de dos soldats espanyols en un atac talibà a l'Afganistan és el titular comú a la majoria de rotatius catalans i espanyols. El País diu “La pitjor ofensiva talibana contra la missió espanyola causa dos morts”, La Razón destaca que es tracta de la bomba més potent utilitzada contra tropes espanyoles i l'Abc afegeix que el conflicte afganès ja s'ha cobrat la vida de 96 soldats espanyols. El Mundo, per la seva banda, diu que “Rubalcaba planeja reduir fins a 40.000 soldats per estalviar”. A la premsa catalana, La Vanguardia i El Periódico destaquen que el govern espanyol no sortirà abans de l'Afganistan malgrat l'últim atac.

L'Avui, l'ARA i Público encapçalen les seves edicions amb titulars de l'àmbit polític. L'Avui diu "Divisió nacional" i afegeix que l'esperit unitari sobre la sentència de l'Estatut s'ha esfumat un any després del pronunciament del Tribunal Constitucional. L'ARA titula "Més transparència" i diu que els polítics acceleren les reformes. Público obre amb "Rubalcaba i el PSE pressionen Bildu perquè exigeixi el final d'ETA".

Els rotatius catalans dediquen un titular destacat a la victòria del Barça de futbol sala a la Lliga, després d'imposar-se per 3 a 2 al Caja Segovia ahir al Palau. Encara en clau esportiva, els rotatius espanyols destaquen la segona posició del pilot de F1 Fernando Alonso al Gran Premi de València.

stats