Recull de premsa
Mèdia 09/08/2011

“La por de la recessió ensorra les borses”, a la portada de 'La Vanguardia'

La caiguda dels parquets internacionals, arrossegats pels EUA, i la rebaixa de la prima de risc espanyola i italiana per la compra de bons del BCE són els dos titulars d'obertura a la premsa d'aquest dimarts. Els aldarulls a Londres, per tercer dia consecutiu, és l'altre argument de portada

Redacció
2 min
La Vanguardia, 9 d'agost

BarcelonaEl temor pel dilluns negre arran de la inestabilitat dels mercats es va confirmar ahir amb la caiguda de les borses. Els diaris reflecteixen els números negatius amb què van tancar els parquets internacionals i els acompanyen amb titulars com “La por de la recessió ensorra les borses” a La Vanguardia, “La por arrasa les borses mundials” a El País i “Qui ho atura?” a El Punt-Avui.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Paral·lelament, la decisió del BCE de comprar bons espanyols i italians alleuja la prima de risc dels dos països europeus. El Periódico hi dedica l'obertura i titula “Un pedaç de 5.000 milions”, a la vegada que destaca la rebaixa de més de 100 punts de la prima de risc que ha suposat la decisió de la institució presidida per Trichet. El Mundo diu “Wall Street enfonsa les borses però el BCE subjecta el deute” i, en la mateixa línia, Público titula “El BCE espanta els especuladors, però les borses continuen caient”.

Els aldarulls a Londres continuen centrant l'actualitat i les imatges de les destrosses als carrers ocupen les portades per tercer dia consecutiu. Els disturbis s'han estès a diversos punts de la capital anglesa i els joves agitadors han calat foc a edificis i cotxes i han saquejat botigues i comerços. El Periódico diu “Nova batalla campal a Londres”, l'Abc “Crema Londres”, La Vanguardia “La policia, incapaç d'aturar la violència que assetja Londres”, l'ARA destaca la detenció d'almenys 200 persones i el retorn forçat del primer ministre anglès, David Cameron, de les vacances i El País afegeix que els incidents es propaguen a ciutats com Birmingham i Leeds.

Per la seva banda, La Razón es fixa en el País Basc i titula “Batasuna dicta a Bildu les línies dels pressupostos municipals” i afegeix que en un document intern, al qual ha tingut accés el diari, es confirma el control del braç polític d'ETA sobre la formació independentista.

A la premsa esportiva, Alexis i Messi són els protagonistes dels rotatius catalans, en què es veu els dos jugadors blaugrana entrenant-se per primer cop junts sota les ordres de Pep Guardiola. L'Sport diu “Messi i Alexis, en forma!” i El Mundo Deportivo, “Bojos per jugar”. A Madrid, les polèmiques declaracions del madridista Neymar, en què assegura que "El Barça és el millor equip del món i té el millor jugador", han desconcertat l'afició i l'As, que avui titula "Quin embolic!".

stats