recull de premsa
Mèdia 28/01/2012

“Artur Mas tanca Spanair”, a la portada del diari 'Abc'

El cessament de l'activitat d'Spanair i les xifres de l'atur comparteixen protagonisme a les portades d'aquest dissabte. La llei d'estabilitat pressupostària aprovada per l'executiu espanyol és l'altre argument destacat

Ara
2 min
Abc, 28 de gener

BarcelonaEl tancament d'Spanair és el titular d¡obertura a les capçaleres catalanes i a bona part de les espanyoles. Alguns rotatius de Madrid atorguen la culpa de la fi de l'aerolínia a l'executiu català. En aquest sentit, l'Abc titula: "Artur Mas tanca Spanair", i afegeix que la decisió del Govern de tallar les aportacions públiques sentencia la companyia. En la mateixa línia, La Razón diu: "Aterratge forçós d'un projecte nacionalista", i assenyala com a principals motius la mala gestió i el malbaratament de diners públics per part de la Generalitat i l'ajuntament de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa catalana predominen els titulars curts i incisius. El Periódico, que en l'edició impresa d'ahir ja avançava que el Govern deixaria d'invertir en la companyia, titula: "Aterratge forçós". El Punt Avui diu: "Spanair, a terra". L'ARA sentencia: "Ni aeroport ni companyia". La Vanguardia afegeix xifres i titula: "Spanair plega i deixa penjats 22.000 viatgers".

Les xifres de l'atur és l'altre titular d'obertura aquest dissabte. El Punt Avui destaca les dades catalanes i titula: " 775.400 catalans aturats". El País indica: "L'atur es desboca amb la recessió". Público alerta: "Xifra rècord d'aturats: 5.573.600 després d'un any i mig d'austeritat i reforma laboral".

El Mundo opta per la imputació del jutge Baltasar Garzón i titula: "Garzón inculpat de suborn per recaptar entre els seus investigats".

Els diaris també dediquen un titular destacat a la llei d'estabilitat pressupostària aprovada per l'executiu espanyol aquest divendres, i subratllen l'exigència de dèficit zero per totes les administracions a partir del 2020.

stats