Recull de premsa
Mèdia 18/07/2011

"Atac al català", a la portada de l''Avui'

El diari assenyala el PP, la sentència de l'Estatut i les polítiques d'educació al País Valencià i a les Balears com les principals amenaces. 'El País' evoca el final de cicle de Zapatero a l'editorial, destacat a la portada. El cas de les escoltes telefòniques il·legals al Regne Unit i la crisi dels mercats financers són els dos titulars destacats aquest dilluns

Redacció
2 min
Avui, 18 de juliol

BarcelonaL'Avui obre l'edició d'aquest dilluns amb el titular “Atac al català” i assenyala el Partit Popular com a principal instigador de l'assetjament. El diari afegeix que a Catalunya la sentència de l'Estatut ha suposat l'enduriment de les hostilitats i al País Valencià i a les Balears perilla l'educació en català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El País, per la seva banda, dóna per finalitzat el cicle de Zapatero i li demana eleccions anticipades. El diari destaca a la portada l'editorial, que titula "Final de cicle", i l'article de Juan Luís Cebrián "Aquesta insostenible lleugeresa".

El cas de les escoltes telefòniques il·legals al Regne Unit continua centrant l'actualitat a mesura que l'escàndol va sumant més protagonistes. La detenció de l'exconsellera delegada de News Internacional, Rebekah Brooks, i la dimissió del cap de la policia metropolitana de Londres, Paul Stephenson, són un dels titulars destacats a totes les portades. La Vanguardia diu “El cap de Scotland Yard plega pel cas Murdoch”, El Periódico “L'escàndol de Murdoch arrossega el supercap de Scotland Yard”, l'ARA “Murdoch esquitxa Scotland Yard” i El País afegeix que “La detenció de Brooks estreny el setge al voltant del magnat”.

La crisi dels mercats europeus genera alguns titulars d'obertura. La Vanguardia diu “Retrets de Trichet a la UE per la gestió de la crisi grega”, El Mundo “Merkel fa un pols amb Espanya i Itàlia pel rescat grec” i Público es fixa amb les agències de qualificació nord-americanes i diu “s'amplia la querella espanyola contra les agències de ràting”.

Els diaris de Madrid miren cap al País Basc i l'esquerra abertzale. La Razón diu “El Constitucional legalitzarà Sortu abans de les eleccions generals” i El País “El Constitucional s'inclina per avalar amb límits la 'doctrina Parot'”, i hi afegeix “debat clau sobre l'ampliació de la presó per a 50 etarres”.

stats