Recull de premsa
Mèdia 26/05/2011

“Rubalcaba amenaça de tirar la tovallola pel 'joc de la nena' Chacón”, a la portada de 'La Razón'

Les tensions internes de la cúpula socialista continuen centrant l'atenció de la premsa catalana i espanyola. El president del govern espanyol i secretari general del PSOE vol primàries, mentre els barons socialistes insisteixen en la necessitat d'un congrés extraordinari per escollir el seu successor

Redacció
2 min
La Razón, 26 de maig

BarcelonaLes tensions internes de la cúpula socialista continuen centrant l'atenció de la premsa catalana i espanyola. La Razón encapçala la portada d'avui amb el titular “Rubalcaba amenaça de tirar la tovallola pel 'joc de la nena' Chacón” i afegeix que l'entorn del vicepresident va en contra la ministra perquè vol sotmetre el PSOE a un “càsting” i no a unes eleccions. A la resta de diaris, una mateixa imatge ocupa bona part de les portades avui dijous. És la del president del govern espanyol ahir al Congrés, amb cara de circumstàncies, al costat d'un Rubalcaba no gaire més animat. El Periódico diu “Zapatero s'atrinxera davant la rebel·lió general” i La Vanguardia “Zapatero s'encara amb el PSOE i ordena primàries” i afegeix que Patxi López insisteix que cal un congrés després de parlar amb el president. El País, amb un titular molt similar, afegeix que la cúpula socialista andalusa replica a López que això “significaria un avançament electoral, el pitjor escenari per al PSOE”. Público "Zapatero planta cara al sector de Rublacaba", El Mundo diu “Zapatero busca suport per frenar el cop de Rubalcaba” i l'Abc “Eleccions a la tardor”, i afegeix que el PP i un sector del PSOE ja treballen en la idea d'uns comicis generals a l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En clau electoral catalana, El País diu "CiU espera que Albiol fracassi a Badalona amb un govern en minoria" i l'ARA afegeix que “El sector progressista de Convergència no vol fer alcalde el dirigent xenòfob”.

La visita del president nord-americà al Regne Unit també genera alguns titulars destacats a les portades. El País diu “Obama reafirma el lideratge global dels EUA i el Regne Unit” i La Vanguardia afegeix que “Obama vaticina l'arrencada d'un nou ordre mundial”.

stats