Recull de premsa
Mèdia 03/09/2011

'El Mundo' diu “Els nacionalistes s'enroquen en el seu boicot a la reforma”

La premsa catalana parla de “fractura”, “adéu al consens” i “sense Catalunya”. L'exigència judicial perquè el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya és l'altre argument de portada aquest dissabte

Redacció
2 min
El Mundo, 3 de setembre

BarcelonaLa votació al Congrés de la reforma Constitucional copa les portades d'aquest dissabte, amb punts de vista contraposats als rotatius espanyols i catalans. El Mundo diu “Els nacionalistes s'enroquen en el seu boicot a la reforma” i afegeix que Duran i Lleida fa cas omís dels oferiments de pacte del PSOE i el PP per sumar-se al consens constitucional. El País destaca “La reforma constitucional per la crisi trenca l'històric consens de 1978” i parla de “plantada simbòlica dels nacionalistes”. Público opta per "Les minories es planten” i l'ABC parla d'"Un gran pacte d'Estat”. La premsa catalana enfoca el tema des de la perspectiva contrària. El Punt Avui titula “Sense Catalunya” i rebla “PP i PSOE, amb el PSC, aproven la reforma centralista de la Carta Manga”. La Vanguardia diu “PSOE i PP consumen la fractura constitucional” i l'ARA opta per “Madrid tensa la corda”. Per la seva banda, El Periódico diu “Adéu al consens” i contraposa dues imatges al Congrés: una d'arxiu en què es veuen els diputats aplaudint l'aprovació de la Carta Magna el 21 de juliol del 1978, amb una altra de la Cambra Baixa aquest divendres, en què diversos diputats abandonen el Congrés per no votar la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Razón mira cap a un altre cantó i opta per obrir amb “L'atur augmenta en 51.185 persones i trenca la tendència positiva”.

L'exigència judicial perquè el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya és l'altre argument de portada destacat. El Punt Avui parla d'“Un altre atac judicial contra el català a l'escola” i l'ARA rebla “L'escola en català, amenaçada”. A Madrid, l'ABC opta per “Ultimàtum a la Generalitat perquè normalitzi el castellà a l'escola” i El Mundo diu “Ultimàtum a Mas per igualar castellà i català a les aules”.

stats