Recull de premsa
Mèdia 19/05/2011

“No som antisistema, som canvia-sistema”, “Molt xoriço i poc pa” i altres missatges dels 'indignats', a la portada de 'Público'

Les manifestacions socials continuades arreu de l'Estat omplen les portades de tota la premsa. Les propostes d'Angela Merkel de reestructuració del sistema laboral als països europeus és l'altre tema destacat d'avui dijous

Redacció
2 min
Público, 19 de maig

BarcelonaEl moviment social engegat a partir del 15-M continua sent el tema central de totes les portades, en el quart dia de protesta dels ja batejats com a “indignats”. Les imatges de la Puerta del Sol i la plaça Catalunya plenes a vessar ocupen totes les portades, malgrat que les manifestacions s'han estès a moltes altres ciutats de l'Estat espanyol i Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Público titula “La protesta dels indignats desborda la campanya” i fa un recull dels principals missatges de protesta que els manifestants exhibeixen en cartells, com ara “Violència és no arribar a final de mes”, “Molt xoriço i poc pa”, “Violència és cobrar 600 euros” o “No som antisistema, som canvia-sistema”. El Periódico diu “Més indignats”, El Páis “El moviment 15-M agafa embranzida en la recta final de la campanya” i La Vanguardia “Els 'antipolítics' de Madrid passen de la prohibició”. Des d'un punt de vista contrari a les mobilitzacions populars, l'Abc diu “Defugint la llei” i El Mundo “El govern espanyol permet la manifestació prohibida i el PSOE abraça la protesta”. L'ARA contraposa una imatge dels “Indignats” amb la dels candidats a l'alcaldia de Barcelona i diu “Eclipsats”, i afegeix que la revolta popular desconcerta els polítics en campanya. La Razón titula “22-M: Vota” i afegeix que els 'indignats' estan dirigits “per l'esquerra radical”.

La proposta d'Angela Merkel d'unificar les vacances i l'edat de jubilació als països de la UE és l'altre titular destacat a les portades d'avui dijous. La Vanguardia diu “Merkel insta els espanyols a fer menys vacances i treballar més”, l'Avui “Merkel retreu un 'accés' de vacances als estats endeutats”, l'ARA “Merkel exigeix vacances i jubilació iguals per a tot Europa”, El Mundo “Merkel diu que només ajudarà els espanyols si treballen més” i l'Abc “Merkel vol que els espanyols tinguin menys vacances”.

stats