Recull de premsa
Mèdia 11/07/2011

“El PP destina més de tres milions d'euros l'any a pagaments fora de nòmina”, a la portada de 'Público'

La partida de 'despeses per representació' dels dirigents populars va arribar a 3,6 milions el 2006. El relleu de Rubalcaba a l'executiva espanyola, l'ombra d'un avançament electoral i l'amenaça de crisi pel deute italià encapçalen les portades d'aquest dilluns

Redacció
2 min
Público, 11 de juliol

BarcelonaPúblico obre l'edició d'avui dilluns amb el titular "El PP destina més de tres milions d'euros l'any a pagaments fora de nòmina”. El diari destaca que la partida per a 'despeses de representació' dels dirigents populars va assolir els 3,6 milions el 2006 i afegeix que el PP argumenta que una part important va destinada a informes i estudis, “però no presenta xifres”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'amenaça de crisi pel deute italià és el titular d'obertura, o un dels destacats, en bona part dels diaris. La Vanguardia diu “Brussel·les s'afanya a defensar el deute d'Itàlia”, El País “La UE convoca la seva cúpula per frenar el contagi a Itàlia” i El Mundo “Trichet demana un ministeri de Finances per blindar l'euro”.

El relleu de Rubalcaba a l'executiva espanyola i l'ombra d'un avançament electoral continuen centrant l'actualitat política espanyola a les portades. La Vanguardia diu “El final de la legislatura dificulta la cohabitació de Zapatero i Rubalcaba”, El País “Zapatero tanca amb Rubalcaba els relleus en el seu govern”, El Mundo “Zapatero només farà retocs de cara a l'avançament electoral”, La Razón “Rubalcaba prepara les eleccions a la tardor malgrat el 'no' de Zapatero” i l'Abc “la profunditat de la crisis de govern indicarà si hi ha avançament electoral”.

Tres diaris catalans es desmarquen en l'obertura. El Periódico encapçala la portada amb el titular “200.000 contractes perillen per les retallades públiques”, l'Avui cita una declaració textual del conseller de Salut Boi Ruiz i diu “Confio que no haurem de fer una altra onada de retallades” i l'ARA també destaca les paraules d'un conseller català, Francesc Xavier Mena (Empresa i Ocupació), i titula “Més de la meitat dels aturats no tindran mai feina”.

El titular esportiu de la jornada és pel pilot asturià de Fórmula 1, Fernando Alonso, que ahir va guanyar el GP de Silverstone (Regne Unit). L'Abc hi dedica gairebé la portada sencera i diu “Alonso troba la fórmula”.

stats