recull de premsa
Mèdia 11/05/2011

El front català "punxa", "s'esquerda", "es trenca" i "fracassa" a la premsa catalana

Els diaris catalans encapçalen les portades d'avui amb el vot en contra del PSC per reclamar el fons de competitivitat a Madrid. El judici pel cas Tous, Líbia i Bildu són els altres temes destacats a la premsa d'avui

Redacció
2 min
La Vanguardia, 11 de maig

BarcelonaConsens en l'obertura dels diaris catalans avui dimecres. El Congrés va tombar ahir la moció de CiU per reclamar el fons de competitivitat al govern espanyol i tots els rotatius catalans encapçalen les portades d'avui amb la negativa dels socialistes catalans. La Vanguardia diu “El PSC esquerda el front català pel finançament”, El Periódico “El front català punxa a Madrid”, l'Avui “Nou fracàs català a Madrid”, El Punt “El PSC tria el PSOE i certifica un altre fracàs català a Madrid” i l'ARA “El PSC trenca el consens català a Madrid”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Líbia torna a les portades, avui dimecres. El Periódico titula “Una tomba d'immigrants” i afegeix que centenars de persones que fugen de la guerra de Líbia han trobat la mort al mar. L'ARA titula “Gaddafi, acusat de crims contra la humanitat”.

La Vanguardia, El Periódico i l'ARA també destaquen a la portada un nou vídeo presentat per l'advocat de Lluís Coromines en el judici pel cas Tous.

Pel que fa a la premsa espanyola, Bildu continua centrant l'atenció dels rotatius. La fotografia de l'etarra Ander Errandonea a les portes de la presó mostrant una pancarta en què demana el vot per Bildu ocupa les portades de tots els diaris espanyols. El País diu “Un etarrada agita la campanya en demanar el vot per Bildu”, El Mundo “ETA demana votar Bildu i deixa en evidència els sis del Constitucional”, La Razón “El govern espanyol té 24 hores per impugnar Bildu després de la mofa etarra” i l'Abc “ETA-Bildu es mofa del Constitucional”. Público, des d'un punt de vista oposat, titula “Els conservadors pretenen il·legalitzar Bildu perquè un expres etarra va mostrar un cartell en suport de la coalició".

stats