Recull de premsa
Mèdia 03/06/2011

“L'efecte Rubalcaba”, a la portada d''El Periódico'

Un sondeig del Gesop per al diari indica que els votants prefereixen el socialista davant Rajoy. El fracàs en la negociació pel conveni col·lectiu entre patronal i sindicats i el bacteri que ha causat el brot mortal principalment a Alemanya són els altres dos temes destacats a les portades

Redacció
2 min
El Periódico, 3 de juny

BarcelonaEl Periódico encapçala l'edició d'avui divendres amb les dades d'un sondeig del Gesop segons les quals Rubalcaba avançaria posicions en la cursa per a les presidencial. El diari titula “L'efecte Rubalcaba” i diu que un 40,8% dels votants prefereixen el socialista com a president, enfront d'un 35,4% que optarien per Rajoy. Les dades també indiquen que un 51,7% dels votants creu que Zapatero hauria d'avançar els comicis. El diari completa el capítol Rubalcaba amb un titular que diu que “Mas va exigir al vicepresident el control de l'aeroport del Prat”, com a premissa indispensable per una possible col·laboració CiU-PSOE. Sobre la reunió entre l'executiva catalana i Rubalcaba, La Vanguardia diu “El PSC, en fora de joc per la reunió de CiU amb Rubalcaba” i, en canvi, l'ARA titula “El PSC diu que no l'afecten els contactes CiU-PSOE”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fracàs en la negociació pel conveni col·lectiu entre patronal i sindicats centra l'atenció a les portades de la premsa catalana. El Periódico “Sindicats i CEOE, incapaços de pactar els convenis”, l'ARA “Patronal i sindicats trenquen”, La Vanguardia “La reforma dels convenis passa a mans de Zapatero” i l'Avui “La reforma dels convenis, per decret”. A les portades de la premsa espanyola, Público diu "La CEOE tomba el pacte", El País diu “Sindicats i CEOE enterren el diàleg sobre els convenis” i El Mundo “Es trenca la negociació laboral davant la fragilitat de Zapatero”. Amb un to més contundent, La Razón titula “4.189.659 parats i sense acord”.

La incertes sobre el bacteri que ha causat el brot mortal, principalment a Alemanya, continua generant destacats. El País “Una variant desconeguda del bacteri E. coli va provocar el brot” i El Periódico “La raresa del brot alarma els científics”. L'Abc titula “La pitjor intoxicació alimentària d'Europa” i La Vanguardia diu “Merkel lamenta el mal que s'ha fet i admet que la UE compensi Espanya”. Per la seva banda, l'ARA titula “El desconcert del consumidor” i obre un debat sobre la seguretat alimentària, arran de la crisi del cogombre, i sobre la incertesa que s'ha generat a l'hora de valorar el risc cancerigen de l'ús dels mòbils.

stats