Recull de premsa
Mèdia 22/06/2011

'El Mundo' i 'La Razón' relacionen 'indignats' i abertzales

Els dos diaris destaquen l'acció de les persones que van impedir la detenció d'una líder de Batasuna a Baiona. La crisi grega, el toc d'alerta de l'FMI i el traspàs de Bojan a la Roma, a les portades d'avui

Redacció
2 min
El Mundo, 22 de juny

BarcelonaEl Mundo i La Razón relacionen a la portada d'aquest dimecres els indignats amb els abertzales. Els dos diaris aprofiten l'acció que va tenir lloc ahir a Baiona, quan un grup de persones van impedir que la policia francesa arrestés una dirigent de Batasuna. El rotatiu dirigit per Pedro J. Ramírez encapçala la portada amb el titular “Abertzales i indignats impedeixen la detenció d'una líder de Batasuna”. El diari de Luis María Ansón, per la seva banda, diu que "cent indignats 'batasunos' impedeixen la detenció d'una dirigent abertzale".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La moció de confiança del Parlament grec al primer ministre Iorgos Papandreu ocupa també bona part de les portades. La Vanguardia diu “Grècia dóna llum verda a un nou pla d'ajust”, El Periódico “Papandreu salva el desastre grec” i l'ARA “Papandreu se salva, Europa respira”. L'Abc destaca “La UE ofereix a Grècia els fons de cohesió per evitar la fallida” i La Razón, per la seva banda, assegura que “El Regne Unit es nega a aportar més fons per salvar Grècia mentre el seu Parlament vota l'ajust”.

El toc d'alerta de l'FMI al govern espanyol és l'altre titular d'obertura a la premsa. La Vanguardia diu “Nova ofensiva reformista de l'FMI i els empresaris” i El Periódico “L'FMI pressiona” i afegeix que l'organisme reclama al govern espanyol un ajust addicional de 20.000 milions en tres anys. A la premsa espanyola, Público diu “Els sindicats protesten i l'FMI exigeix més retallades”, El País destaca “L'FMI dóna suport a les reformes d'Espanya però demana noves mesures” i l'Abc afegeix que l'organisme “Anima a seguir les reformes fiscals i a reestructurar el sector financer i el mercat laboral”.

L'Avui obre l'edició de dimecres amb el titular “La pobresa es torna crònica a Catalunya”. L'ARA també s'hi refereix amb un titular molt similar i afegeix que Càritas alerta que el 80% dels que sol·liciten l'ajut ja l'havien demanat amb anterioritat.

Pel que fa als esports, l'Sport obre l'edició d'avui dimecres amb el titular "Bojan, traspassat a la Roma" per cinc temporades i afegeix que respon a una petició del tècnic Luis Enrique. L'esportiu català diu que el Barça el ven per 10 milions d'euros i es guarda una opció de recompra pels dos primers anys. La premsa generalista catalana també se'n fa ressò i l'ARA diu “El Barça fa números", i afegeix que la venda de Bojan, Jeffren i Thiago suma 25 milions d'euros mentre que la compra d'Alexis i Cesc en costaria 70.

stats