Recull de premsa
Mèdia 11/08/2011

'El Periódico' alerta que “La crisi amenaça una de cada 10 farmàcies”

La reducció de la despesa pública podria causar el tancament de 261 establiments catalans. La caiguda dels parquets internacionals en el tancament d'ahir i la situació caòtica d'Anglaterra, amb un David Cameron proclamant mà dura amb els brètols i la consternació per la mort de tres joves pakistanesos atropellats, ocupen les portades d'aquest dijous

Redacció
2 min
El Periódico, 11 d'agost

BarcelonaEl Periódico obre la portada d'aquest dijous alertant de les conseqüències de les retallades públiques, amb un titular que diu “La crisi amenaça una de cada 10 farmàcies”. Segons el diari, 261 establiments tenen uns beneficis inferiors als 1.500 euros mensuals, i el sector registra una caiguda del 10% en la facturació abans d'aplicar-se la pròxima retallada, xifrada en 2.400 milions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pes de la inestabilitat econòmica i els dubtes sobre el deute francès cauen novament sobre els parquets internacionals, provocant caigudes acusades en els principals indicadors borsaris. El Punt-Avui diu “El deliri borsari toca la banca i França” i La Vanguardia titula “Alarma a la borsa, ara per França” i afegeix que l'Íbex-35 espanyol cau un 5,5% en el seu novè dia amb resultat negatiu i el Dow Jones pateix una altra patacada (4,6%). El Periódico diu “El pànic s'acarnissa ara amb França i enfonsa les borses”, El País titula “El temor al contagi de França enfonsa encara més les borses”, Público exclama “I ara van contra França”, El Mundo parla de “crash a les borses” i l'ARA rebla “En caiguda lliure”. Abordant el tema des de d'una òptica espanyola, l'Abc titula “La borsa espanyola s'estimba... i ells –el govern espanyol– desapareguts”. El diari destaca que mentre Obama, Sarkozy, Berlusconi i Cameron han suspès les seves vacances per fer front a la inestabilitat econòmica dels respectius països, Zapatero i Elena Salgado continuen als seus llocs de descans.

I de la inestabilitat econòmica a la social que es viu als carrers de les principals ciutats angleses. La consternació per la mort de tres joves pakistanesos, atropellats ahir a Birmingham mentre defensaven el seu barri dels atacs de vandàlics, i les declaracions del primer ministre, David Cameron, proclamant mà dura amb els brètols, generen titulars com “La repulsa dels britànics dóna ales a la mà dura” a El Periódico, “tensió racial a Birmingham” a El País, “Temor que els disturbis agafin una deriva racial” a l'ARA i “Contraatac dels veïns cívics a Londres” a La Vanguardia.

En el terreny esportiu, el fitxatge de Cesc pel Barça, que podria tancar-se avui, té un destacat a les portades catalanes i a la premsa especialitzada. La directiva de l'Arsenal s'ha de reunir aquest matí per prendre una decisió sobre l'última oferta del Barça, que el club considera definitiva. El Periódico diu “El Barça confia a tancar avui el fitxatge per 40 milions d'euros”, El Mundo Deportivo titula "Avui, Cesc" i l'Sport mostra una imatge del jugador d'Arenys de Mar amb la samarreta del Barça i titula “Cesc, sí”.

stats