recull de premsa
Mèdia 14/03/2012

El jutge assenyala Urdangarin com el “rector” de Nóos, a la portada del diari 'El Mundo'

Els diaris obren amb la rebaixa d'un 0,5 del dèficit imposat per la UE a Espanya i el compromís del govern espanyol d'assumir-lo. 'Abc' assegura que el Govern dóna suport jurídic als alcaldes que es neguen a hissar la bandera espanyola

Ara
2 min
El Mundo, 14 de març

Barcelona'El Mundo' obre l'edició d'aquest dimecres amb la interlocutòria dictada ahir pel jutge del cas Urdangarin, José Castro, i destaca que el magistrat rebutja la tesi autoexculpatòria del duc de Palma i l'assenyala com el "rector" de l'Institut Nóos. Castro considera que el gendre del rei "sempre" va ser al darrere de tot l'entramat societari, tant abans com després de deixar el càrrec com a president de la fundació, i subratlla que la seva implicació a la presumpta trama delictiva va ser "al mateix nivell" que la de Diego Torres". Castro afegeix que no el "convenç" l'argument esgrimit per Urdangarin, segons el qual només hauria complert tasques representatives relacionades "estrictament" amb l'esport i sense cap vincle amb la "gerència".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El govern espanyol assumirà el mig punt de reducció addicional del dèficit imposat per Europa. Aquest és l'argument principal a la majoria de portades. 'El País' revela: "Diversos ministres admeten errors en la gestió del dèficit amb la UE". L'ARA explica: "L'Estat assumirà la retallada extra de 5.000 milions d'euros". 'La Vanguardia' afirma: "Montoro obre la porta a noves apujades d'impostos" per corregir el dèficit. 'La Razón' etziba: "La bombolla dels 5.000 milions", i destaca el deute que tenen els clubs de futbol amb Hisenda.

'El Punt Avui', per la seva banda, titula: "Amb comptagotes", i subratlla que Mas-Colell es resigna a acceptar que l'Estat pagui a terminis el deute dels 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

'El Periódico' estira el tema d'obertura d'ahir i aquest dimarts titula: "Més diners per a les beques menjador".

'Abc', que dedica la portada a donar més detalls sobre el cas de presumpta corrupció que esquitxa el president andalús, assegura, en el segon titular, que "Artur Mas defensarà els ajuntaments que retirin la bandera espanyola". A les pàgines interiors, el diari diu que el Govern dóna ajuda jurídica als alcaldes que es neguen a hissar la bandera al balcó.

stats