Mèdia 06/05/2012

"Espanya rescatarà les autonomies amb 30.000 milions en 'hispabons'", a la portada d''El Mundo'

El diari de Pedro J. assegura que "el Tresor iniciarà el mes que ve les emissions per salvar les autonomies que estan a la bancarrota"

Ara
2 min
mundo

BarcelonaEl diari 'El Mundo' assegura a la portada d'aquest diumenge que Espanya rescatarà les autonomies amb 30.000 milions d''hispabons'". Amb una foto central d'Artur Mas amb una noia vestida de sevillana, la portada detalla que Catalunya ha hagut de "demanar aquesta setmana 900 milions a l'ICO per pagar els venciments dels seus bons patriòtics".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Periódico' es pregunta en francès si s'ha acabat l'era de Nicolas Sarozy: "Sarkozy, 'c'est fini'?", titula. En aquest sentit, afirma que l'executiu de Rajoy espera una victòria d'Hollande a les presidencials franceses de demà diumenge per "compensar l'austeritat alemanya".

'La Razón' utilitza la imatge de la víctima del terrorisme Irene Villa per parlar de "mares coratge enfront de la crisi". El diari publica els resultats d'una enquesta que afirma que "el 82% dels espanyols creu que les mares són un pilar fonamental per superar la crisi".

'ABC' dedica pràcticament tota la portada a una entrevista a l'entrenador del Madrid, José Mourinho, que titula: "No sóc políticament correcte, sóc un jove de 49 anys". També dedica un destacat al ministre d'Exteriors espanyol, que amenaça de retirar ajudes al desenvolupament de Bolívia per l'expropiació de la filial de Red Eléctrica.

'El País' titula: "Brussel·les obre la porta a relaxar el compliment del dèficit a Espanya". A més, assegura que el ministeri de l'"Interior talla amb qualsevol negociació amb ETA".

'La Vanguardia' destaca que "Draghi rebutja la petició de Rajoy que compri més deute". Dedica la foto de portada a l'adéu de Pep Guardiola: "A reveure, Pep!". I subratlla que "Alícia Sánchez-Camacho reforça el seu lideratge i pren distància de CiU". També, "França tanca avui el rumb europeu a les presidencials".

'El Punt-Avui' opta per destacar "170 milions d'espoli en el 0,7% social", en referència al fet que Catalunya ha rebut de Madrid només 120 dels 290 milions de l'IRPF que els catalans han destinat a fins socials en els últims cinc anys. El rotatiu també dóna la fotografia de la coberta a l'adéu de Guardiola: "Golejada i emoció". A més, "ERC demana fets i el PP legalitat en el full de ruta de Mas".

stats