'XAVI 550' COMMEMORA ELS 550 PARTITS DEL JUGADOR
Mèdia 06/01/2011

Un regal de Reis per als culers

Xavi Hernández ha batut un rècord en jugar 550 partits amb el Barça. Aquesta nit, TV3 ho commemora amb un documental que repassa la seva trajectòria. Un dinar familiar és el fil conductor del programa.

Auri Garcia Morera
2 min
Un dinar familiar serveix com a fil conductor. El documental inclou el testimoni de companys com Puyol. Les càmeres també van gravar el pare i els germans de Xavi. El jugador fent un recorregut pel Camp Nou.

BarcelonaEls moments més importants de la carrera esportiva de Xavi, explicats pel mateix jugador. L'alegria del debut, l'eufòria de les sis copes, i l'orgull de ser un dels tres finalistes de la Pilota d'Or, però també les pors dels primers dies, l'angoixa provocada per les lesions, i el tràngol d'una marxa al Milan que finalment no es va arribar a concretar. De tot això, i de moltes altres coses, parla el jugador del Barça a Xavi 550 , el documental que emet TV3 aquesta nit, a les 21.50, i que és tot un regal de Reis per als culers.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El departament d'esports de TV3 va organitzar un dinar familiar en què Xavi, el seu pare i els seus germans van fer un repàs a tota la seva història com a blaugrana. Una història en què hi va tenir molt a veure l'avi del futbolista, que va ser qui va contagiar el sentiment barcelonista a Xavi i als seus germans, segons van explicar ells mateixos davant de les càmeres de la televisió pública catalana. Es tracta, doncs, d'un relat en primera persona, amb un to íntim i proper, que converteix el teleespectador en un membre més de la família.

Un programa diferent

"El programa té un to molt familiar, perquè és el que va sortir en aquesta trobada", explica Santi Padró, el coordinador de Xavi 550 . Padró assegura que es tracta d'un programa molt diferent dels que se solen fer: "No estem acostumats a entrar tant en la intimitat d'un jugador del Barça". El responsable d'això és el periodista de TV3 Jordi Grau, amic personal del futbolista, que és qui va obrir totes les portes. "Hem arribat on mai no hauríem arribat sense ell", assegura Santi Padró.

A banda del dinar familiar, el documental també recull les impressions de Xavi durant una passejada pel Camp Nou. El jugador trepitja la gespa de l'estadi, passa per la sala de premsa, entra el vestidor i també fa una visita al museu del club. Aquest, segons Santi Padró, "és el moment més brillant del programa", ja que es pot veure com reacciona el futbolista. Padró avança que l'audiovisual sobre les sis copes va ser el que va emocionar més Xavi durant aquesta passejada.

Més enllà del relat de Xavi i la seva família, el documental també inclou el testimoni de persones que han tingut un paper molt destacat en la trajectòria esportiva del futbolista de Terrassa. Des de companys com Carles Puyol, Víctor Valdés o Andrés Iniesta, fins a entrenadors com Louis van Gaal o Carles Rexach, passant pel delegat del primer equip, Carles Naval, el metge Ricard Pruna o el fisioterapeuta Emili Ricart.

Santi Padró explica que el testimoni més destacat és el de Valdés, que explica un detall significatiu del pas de Xavi per les categories inferiors del club. De petit, tots els companys ja li deien que arribaria al primer equip. El que potser no s'imaginaven, però, és que arribaria tan lluny.

stats