Resum de titulars a la premsa
Mèdia 20/04/2011

A l'espera de la final de la Copa del Rei d'aquesta nit, tota la premsa ja en va plena

Tota la premsa, tant la d'informació general com l'esportiva, tant la catalana com l'espanyola, obre l'edició d'avui amb l'esperada final d'aquesta nit que disputaran el Barça i el Madrid. L'incendi de la Sagrada Família, la petició de suport del Govern als diputats del PSC en el reclam del fons de competitivitat a Madrid i la pròrroga espanyola en la missió a Líbia són altres temes destacats a les portades

Redacció
3 min
ABC, 20 d'abril

BarcelonaPocs temes són capaços d'acaparar totes les portades, tant les de la premsa generalista com l'esportiva. Però una final de la Copa del Rei en forma de "clàssic" no passa cada dia. El Periódico i l'ARA han optat per la mateixa opció: oferir una portada especial pel clàssic addicional a la d'informació general. El Periódico mostra una fotografia dels actors de la sèrie de TV3 Polseres Vermelles vestint la samarreta de l'equip blaugrana i diu “Barça amunt”. L'ARA titula “Que guanyi el millor” i ofereix tres fotografies de moments pletòrics club blaugrana. L'Avui diu “Gran final”; La Vanguardia, “Primer duel a cara o creu”; El País, “Copa del Rei: la millor final possible”; l'ABC, “Pendents del destí de la Copa”; La Razón, “El desafiament de Mou”; i Público, “Rubalcaba i Chacón escriuen sobre el partit”, afegint les declaracions sobre el clàssic dels dos ministres espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa als rotatius esportius, l'Sport diu “Amb Pinto i 20.000 culés més, a per la copa!”; El Mundo Deportivo, “Força Barça”; Marca, “Mou, per això et van portar”; i As, “La copa del segle”.

A part de la final de Copa d'aquesta nit, un altre titular destacat a les portades d'avui dimecres és l'incendi provocat ahir al matí a la Sagrada Família. La Vanguardia diu “Un incendi a la Sagrada Família obliga a revisar la seguretat”; l'Avui, “Ensurt monumental a la Sagrada Família”; i La Razón, “Un piròman a la Sagrada Família”. L'ARA es pregunta “Com fer-la més segura?” i El Periódico afegeix que 1.500 turistes van haver de ser desallotjats del temple.

La petició de suport del Govern als 25 diputats del PSC per reclamar a Madrid els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat obre les portades de l'ARA i l'Avui. El primer diu “SOS del Govern als 25 diputats del PSC Madrid” i l'Avui, “Ofensiva del Govern pel front català a Madrid”. El Periódico també ofereix un titular al respecte i diu “La Generalitat desafia el PSC a plantar cara a Salgado al Congrés”.

Líbia retorna a les portades amb l'anunci del govern espanyol de prorrogar-ne la missió militar. Público diu “El congrés amplia dos mesos la participació espanyola a la guerra de Líbia”; l'ABC, “El govern espanyol envia un nou avió a la guerra de Líbia”; El Mundo, “Chacón aposta per la caiguda de Gadaffi i sol·licita prorrogar dos mesos la missió”; i La Razón, “Espanya prorroga la missió a Líbia dos mesos amb un cost de 43 milions”. També sobre la intervenció militar al país, El Periódico diu “L'ONU envia ajuda a les víctimes de l'ofensiva de Gaddafi”.

La premsa espanyola continua fent-se ressò del cas de l'etarra Troitiño i El País i l'ABC titulen “L'Audiència revoca la llibertat de Troitiño” i ordena la seva captura. El Mundo diu “El tribunal que va deixar lliure Troitiño revisa la seva decisió” i La Razón “Una setmana sense rastre de Troitiño”.

La Vanguardia obre la seva edició d'avui amb el titular “Xina exerceix de potència i reprèn els EUA pel dèficit” i afegeix que la segona economia mundial és la primera creditora de Washington. El País també hi dedica un titular i diu “Obama admet que el dèficit és una amenaça greu per als EUA”.

El Periódico, per la seva banda, ofereix com a titular principal “El preu de la gasolina bat tots els rècords” i explica que omplir el dipòsit de dièsel costa un 24% més que en les vacances de Pasqua del 2010.

Público encapçala la portada d'avui amb el cas d'una mestra de religió que va ser acomiadada de l'escola on treballava per haver-se casat amb un home divorciat. El diari titula “El Constitucional frena l'església” i afegeix que el tribunal empara la mestra i obliga l'escola a readmetre-la. El País també es fa ressò d'aquest tema i diu “El constitucional empara la docent de religió casada amb un divorciat”.

stats