Mèdia 20/12/2014

L’Àfrica més enllà de l’Ebola, demà amb l’ARA

La publicació explica al llarg de 32 pàgines algunes derivades del virus que ha saltat aquests mesos al primer pla mediàtic, però també altres crisis i conflictes oblidats a l’Àfrica central i occidental

Ara
2 min

BarcelonaL’ARA ofereix als seus lectors una edició especial de la revista ONGC. Amb el títol Més enllà de l’Ebola, la publicació explica al llarg de 32 pàgines algunes derivades del virus que ha saltat aquests mesos al primer pla mediàtic, però també altres crisis i conflictes oblidats a l’Àfrica central i occidental. El número estarà disponible com un encartament gratuït a l’exemplar de demà diumenge, 21 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Des d’ONGC ens va semblar que podíem positivar l’alarma generada per l’Ebola i convertir-la en una oportunitat per millorar el coneixement d’escenaris que poques vegades treuen el cap en el nostre univers informatiu”, detalla Francesc de Dalmases, director de la revista. No menystenim ni relativitzem l’Ebola ni les seves víctimes, però dimensionem aquest fenomen d’acord amb unes xifres que el situen lluny, molt lluny, dels grans problemes sanitaris que pateixen aquests territoris, que comencen per la malària o la sida i acaben amb noms poc mediàtics com la diarrea o el xarampió”.

Entre els col·laboradors d’aquest número hi ha Marta Macías Quesada (directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), Carles Capdevila (director del diari ARA), Víctor Terradellas (president de la fundació CATmón), Patricia Rodríguez (consultora en cooperació), Jordi Armadans (politòleg i fundador de la Fundació per la Pau), Jordi Calvo (coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau), Helena Vicente (directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), Mònica Botta (directora mèdica de l’Hospital General de Granollers) i Jordi Martí (regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona), entre d’altres. L’escriptor Albert Sánchez Piñol també hi col·labora amb una reflexió sobre la histèria informativa a l’entorn de l’Ebola. I el ninotaire Ferreres resumeix en una vinyeta la diferència de tracte que les farmacèutiques dispensen a les malalties, depenent de si afecten el Primer Món o el Tercer Món.

La portada és una obra del reputat pintor català Eduard Arranz Bravo, creada especialment per a aquest número de la revista.

La revista ONGC és una publicació trimestral dedicada a la solidaritat, la cooperació i les relacions internacionals. Creada el 1999, va rebre el premi a la millor revista de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (Appec) en l’edició corresponent a l’any 2009 dels guardons.

stats