NOVA PROGRAMACIÓ A TVC
Mèdia 26/02/2011

El 33 roda una 'sitcom' musical

Pop ràpid és la nova sitcom que prepara el 33, i que arribarà a la graella a principis d'abril. La protagonitzen dos joves músics, i cada capítol inclourà actuacions en directe de grups catalans.

A. Castellví / L. Altarriba
2 min
Francesc Ferrer, a l'esquerra de la imatge, interpreta el Fede, i Alain Hernández, l'Albert, els dos protagonistes de Pop ràpid .

Barcelona.La nova programació del 33 va agafant forma, i ja s'ultima la preparació d'algunes estrenes. Des del desembre s'està rodant, en un bar de Badalona, Pop ràpid , una sitcom escrita i dirigida per Marc Crehuet en què la música serà protagonista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Fede (Francesc Ferrer) i l'Albert (Alain Hernández) són els dos components de The Fredericks, un grup de pop ràpid que intenta triomfar en el món de la música. El seu espai vital és un bar musical on passa la totalitat de la trama: parlen amb els amics a la barra, assagen al magatzem i escolten les actuacions dels seus grups preferits des de l'escenari del mateix local.

I és que cadascun dels capítols inclou l'actuació d'un grup de l'escena musical catalana, des de Love of Lesbian fins a Mishima o El Petit de Cal Erill. Crehuet assegura que els guions estan pensats de tal manera que "la cançó no quedi al marge de l'acció, sinó que la trama continuï desenvolupant-se a la mateixa sala de concerts". El director afegeix: "A més vaig pensar en sessions de DJ, que també actuen en directe per posar música als capítols, i en una zona d'exposicions al mateix bar que en cada episodi mostrarà l'obra d'un creador diferent".

Malgrat tot, Crehuet no creu que el resultat sigui una sèrie orientada únicament al públic jove. "Podria tenir diverses capes", assegura. Una, la que gira més directament entorn a la música, sí que pot arribar més fàcilment a aquest grup de població, però, en canvi, els conflictes que planteja el guió "són universals". Tant el Fede i l'Albert com els altres personatges que hi apareixen "són empàtics", diu el director, que assegura que "tot està fet des de la ironia, i a través de l'humor es pot arribar a tothom".

Més enllà de l'element musical, el director de la sèrie destaca que la realització no segueix el cànon tradicional de la sitcom amb "un plató amb públic i tres càmeres", sinó que s'ha buscat un estil "més cinematogràfic". A més, el rodatge s'ha fet "en un bar real", i tot i que "les trames poden ser exagerades", s'intenta que els personatges "no estripin". S'ha de fer riure, però a partir d'uns personatges "creïbles". La previsió del director és que Pop ràpid s'estreni a "principis d'abril".

stats