Internet
Mèdia 01/02/2011

La justícia nord-americana bloqueja l'accés a Rojadirecta.org per oferir material sense copyright

Encara estan actius altres dominis de la pàgina, com el .com o el .es

Albert Castellví
1 min
Aquest és el missatge que apareix a la portada de Rojadirecta.org

BarcelonaLa pàgina Rojadirecta.org, que oferia transmissions en directe de partits de futbol, ha deixat de funcionar aquesta matinada, quan el departament de Justícia dels Estats Units, a instàncies de la fiscalia del districte sud de Nova York, ha bloquejat l'accés a la web. Si més no, això és el que diu el missatge que apareix quan s'intenta accedir a la pàgina, que s'acompanya dels escuts del departament de Justícia, el Centre de Coordinació dels Drets de Propietat Intel·lectual i el departament de Seguretat Nacional nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El motiu del tancament, segons aquest mateix missatge, és "la reproducció o distribució il·legal de material amb copyright", i adverteix que els condemnats per aquests delictes per primera vegada es poden enfrontar a penes de "fins a cinc anys de presó".

De totes maneres, la web continua funcionant a través d'altres dominis, com el .es, el .com o el .in, entre d'altres, que deriva en tots els casos al mateix lloc. Aquests dominis, a diferència del .org, no es troba sota jurisdicció nord-americana, de manera que la Justícia d'aquell país no pot actuar per tancar-los. D'altra banda, cal recordar que Rojadirecta havia estat denunciada fa quatre anys per Audiovisual Sport –aleshores propietària dels drets de les transmissions de futbol a Espanya–, però que el cas va quedar arxivat perquè, segons el jutge, l'enllaç a transmissions esportives no constituïa cap delicte.

stats