LES TENDÈNCIES DE LA FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 23/02/2011

Els romans envaeixen la televisió

Aquesta nit, a dos quarts d'onze, Cuatro estrena Spartacus: sangre y arena , una nova sèrie de romans que s'uneix a Hispania , d'Antena 3. El 2005, Cuatro ja va fer el primer pas amb la superproducció Roma .

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaLes sèries de romans estan de moda. L'última que ha arribat a l'Estat espanyol és una producció nord-americana sobre Espàrtac, un esclau traci que es converteix en gladiador i lidera una revolta contra l'Imperi Romà. Es tracta d'una sèrie d'acció, plena d'efectes especials, que, segons destaca Cuatro en la promoció, ha estat qualificada per la crítica com "la sèrie més polèmica de l'any per les excessives escenes d'acció, sexe i violència".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El grup Telecinco, propietari de Cuatro, ha apostat molt per Spartacus: sangre y arena . Per primera vegada ha posat en pràctica una acció promocional utilitzant tots els seus canals. Va ser dilluns, en horari de màxima audiència, i va consistir en l'emissió de dos minuts de la sèrie per Telecinco, Cuatro, FDF i La Siete. Un espot molt valuós que ha de servir perquè la sèrie comenci amb bon peu, aquesta nit, en la primera emissió regular.

'Hispania', un èxit rotund

Spartacus: sangre y arena s'uneix a una altra sèrie de romans, Hispania , que s'ha estrenat aquesta temporada a Antena 3 amb uns resultats d'audiència espectaculars. La primera temporada d'aquesta sèrie, que és de producció pròpia, ha tingut una mitjana de 4.300.000 espectadors i d'un 23% de quota de pantalla. Unes xifres difícils de veure després de la fragmentació de l'audiència provocada per la TDT.

Hispania gira entorn de Viriat, un dels líders de la tribu lusitana que va combatre l'expansió de l'Imperi Romà a la zona de l'actual Extremadura i part de Portugal. Igual que a Spartacus: sangre y arena , a Hispania també hi tenen molt pes les escenes d'acció i de sexe, i no s'estalvia la sang en els moments de més violència.

Aquesta setmana, Antena 3 ha començat a rodar la segona temporada de la sèrie, en què apareixerà un nou general romà, Fabio, interpretat per Ivan Sánchez. El nou general hi arribarà per venjar la mort del seu pare a mans de Viriat, que va marxar a Roma al final de la primera temporada, i del qual no trigaran a arribar notícies. A més d'Ivan Sánchez també s'incorporaran a la sèrie altres cares noves com Juana Acosta, Thaïs Blume i Ana Rujas.

'Roma', la primera

L'any 2005, poc després del naixement del canal, Cuatro va emetre la superproducció Roma , del prestigiós canal de cable nord-americà HBO. Els resultats d'audiència van ser més discrets que els d' Hispania , però acceptables per a un canal acabat de néixer.

A diferència d' Hispania i de Spartacus: sangre y arena , Roma donava molt més pes als grans protagonistes de la història de l'Imperi, com Juli Cèsar i Marc Antoni.

stats