POLÍTICA
Mèdia 23/09/2011

El consell d'administració de RTVE farà avui marxa enrere en el control previ de les notícies

Els representants del PP i CiU votaran ara en contra de poder veure en temps real el treball de la redacció. Els del PSOE, CCOO i ERC, que es van abstenir, també s'hi oposaran

Ara
1 min

BarcelonaEl consell d'administració de RTVE, que dimecres passat es va atorgar el control del sistema d'elaboració dels informatius de la cadena, farà aquest divendres marxa enrere davant l'allau de reaccions contràries, amb peticions de dimissió incloses.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els quatre consellers a proposta del PP han convocat una reunió d'urgència per retractar-se. Tots quatre van votar a favor de poder accedir al programa d'edició de notícies de RTVE al costat del conseller de CiU. La mesura els permet veure la redacció de les informacions abans que s'emetin, tot i que els consellers van dir ahir que aquesta no era la seva intenció.

Els consellers del PSOE, CCOO i ERC, que es van abstenir, han confessat el seu error i han anunciat que ara votaran en contra la mesura.

La reunió tindrà lloc al matí i se celebrarà en un context desfavorable, que inclou peticions de dimissió, com la dels periodistes de TVE, a la qual se suma un comunicat del Consell d'Informatius, òrgan elegit per la redacció per revisar la independència i el rigor de les notícies, i es demanarà al Congrés que "depuri" responsabilitats.

stats