Tecnologia
Mèdia 07/03/2012

Com serà el nou iPad? Els rumors més estesos sobre la nova tauleta d'Apple

La companyia de la poma presenta avui el seu nou dispositiu, del qual no se sap ni tan sols com es dirà

Ara
2 min
Invitació a la presentació de l'iPad 3

BarcelonaSegueix minut a minut la presentació del nou iPad a l'Ara.cat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Apple presentarà aquest dimecres a les 19.00, hora catalana –les 10.00, a San Francisco–, algun nou dispositiu, i tot apunta que serà la nova versió de l'iPad. El cert és que la companyia de la poma no n'ha donat cap detall, però els rumors sobre com serà –i com es dirà– la nova tauleta no han deixat de créixer des de fa dies.

El nom

La lògica feia pensar que el nou aparell s'anomenaria iPad 3, però no és clar si Apple mantindrà la tendència de numerar les noves versions o agafarà una nova línia. Una opció que ha guanyat pes durant les últimes hores és que s'anomeni iPad HD, en referència a la millor qualitat d'imatge que tindria la pantalla, tot i que tampoc no es descarta que el bategin com iPad 2S, la qual cosa suposaria unes millores sensiblement inferiors a les esperades.

Millor resolució

És el punt en què hi ha més consens: la resolució de la pantalla es doblarà per arribar als 2.048×1.536 píxels. Si es confirma, quedaria més que justificat que el dispositiu s'anomenés iPad HD.

Processador més potent

Sembla del tot confirmat que el nou iPad incorporarà un processador més ràpid, tot i que hi ha dubtes sobre el grau de millora. Inicialment s'esperava que aquest nou processador fos un A6, de quatre nuclis, però darrerament les expectatives s'han refredat i ara es veu més probable que es tracti, simplement, d'una millora de l'actual A5, de dos nuclis, que podria anomenar-se A5X.

Millora de la connectivitat

S'espera que el nou iPad millori la capacitat de connexió amb xarxes sense fil, però tampoc no és clar fins a quin punt. Algunes fonts asseguren que tindrà capacitat de connectar-se amb xarxes 4G LTE, tot i que tampoc no està confirmat.

Ordres de veu

Una altra de les millores que s'espera que tingui el nou dispositiu és l'assistent Siri, que permet comunicar-s'hi verbalment. Els rumors en aquest sentit han augmentat molt durant les darreres hores abans de la presentació, i gairebé es dóna per fet que el nou iPad l'incorporarà.

stats