FICCIÓ ESTRANGERA
Mèdia 05/04/2012

Els secrets d'estat de 'Homeland', a la Fox

Amb l'aval de dos Globus d'Or, la Fox estrena dilluns Homeland. La sèrie s'ha emès originàriament al canal Showtime als Estats Units, on s'ha convertit en la més vista dels últims anys.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Claire Danes ha estat premiada amb un Globus d'Or pel seu paper.

BARCELONA.El clavegueram dels centres d'intel·ligència queda exposat a la sèrie Homeland , que arriba a la Fox dilluns que ve. Guardonada als Globus d'Or amb els premis a millor sèrie dramàtica i millor actriu dramàtica (per a Claire Danes), es tracta d'un thriller de ritme intens dels que exploren el paisatge moral nord-americà després dels atemptats de l'11-S.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Creada per Alex Gansa i Howard Gordon, guionistes de 24 , la sèrie va ser una de les revelacions de la temporada passada als Estats Units. El fil central de l'argument és el personatge Nicholas Brody (interpretat per Damian Lewis). Les autoritats el donaven per mort, però l'exèrcit el recupera miraculosament i el repatria amb tots els honors, després d'haver passat vuit anys segrestat per Al-Qaida. Aparentment, no li han quedat seqüeles físiques i psicològiques, però a mesura que avança la trama s'anirà descobrint que l'oficial potser no és un heroi d'una sola peça i amaga més d'un secret. L'agent de la CIA Carrie Mathison (Claire Danes) serà l'encarregada de descobrir la veritat.

Danes -la Julieta que donava les rèpliques al Romeu Leonardo Di Caprio en l'adaptació del clàssic de Shakespeare- es consolida així com a estrella televisiva, després de participar en films d'èxit com Las horas i La joya de la familia . Lewis, per la seva banda, va participar a Band of brothers i la sèrie Life .

Èxit als Estats Units

La sèrie es va estrenar l'octubre passat a la cadena Showtime i es va convertir en el capítol pilot més vist per aquest canal en els últims vuit anys. El final de temporada va ser el més vist per a la cadena de tots els temps. Metacritic (una web que recull i fa estadístiques de les opinions de crítics de diferents mitjans nord-americans) la va considerar com a segona sèrie millor de l'any. Només Breaking bad va aconseguir superar-la.

stats