MINISÈRIE BASADA EN FETS REALS
Mèdia 25/05/2011

El segrest de l''Alakrana', avui a Telecinco

Aquesta nit Telecinco estrena la minisèrie Alakrana , que explica la història del pesquer segrestat l'any 2009. Miguel Ángel Silvestre és el protagonista d'aquesta producció, inicialment pensada per al cinema.

Auri Garcia Morera
2 min
El segrest de l''Alakrana', avui a Telecinco

Barcelona.El tonyinaire basc Alakrana va ser capturat per pirates somalis el 2 d'octubre del 2009, i el captiveri dels seus 36 tripulants va durar fins a un mes i mig després, amb un final força accidentat. Una història de pel·lícula, que Telecinco Cinema va voler portar a la gran pantalla i que finalment s'ha convertit en una minisèrie televisiva.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb Miguel Ángel Silvestre, el Duque de Sin tetas no hay paraíso , com a protagonista, la minisèrie promet una visió inèdita del segrest, basada en els punts de vista oposats dels mariners i dels pirates, i amb una mirada al passat dels implicats. A més d'explicar la cronologia dels esdeveniments, tal com ja es va anar coneixent en el seu moment a través dels mitjans, la minisèrie fa diversos flashbacks per descobrir els orígens del capità i el patró del vaixell i del líder dels pirates. Tres personatges que tenen més coses en comú del que podria semblar en un principi, segons vol explicar la minisèrie.

Francesc Orella i Babu Cham formen, al costat de Miguel Ángel Silvestre, aquest triangle en què es basa Alakrana , però la minisèrie no només ensenya el que va succeir dins del vaixell, amb l'enfrontament entre el patró i el líder dels pirates com a eix emocional del relat. A banda d'això, també s'aborda tot el complex entramat polític que hi ha al voltant del segrest. La lluita de les famílies dels tripulants, la dificultat afegida de les corrupteles polítiques de Somàlia, la tasca dels advocats i els diplomàtics, el protagonisme del CNI i el pagament del rescat que va permetre l'alliberament del vaixell.

Telecinco assegura que la ficció parteix d'un acostament realista, gairebé periodístic, al succés. El seu director, Salvador Calvo, s'inspira en l'estètica de documental de Black Hawk abatut , dirigida per Ridley Scott, i també en altres films basats en històries reals com El jardinero fiel i United 93 . La minisèrie sobre l'accident de Spanair de la mateixa cadena, amb un plantejament molt semblant al d' Alakrana , no va tenir bons resultats d'audiència.

stats