NOU PROGRAMA
Mèdia 12/01/2012

La 2 s'emporta els entrevistats d'excursió als cims catalans

La 2 proposa a partir d'avui un nou format d'entrevista. En lloc de portar els convidats a plató, Cims se'ls endú dos dies a la muntanya. El canvi d'aires facilita que es puguin tractar temes poc habituals.

Albert Castellví Roca
2 min
La 2 s'emporta els entrevistats d'excursió als cims catalans

BARCELONAHi ha persones que han estat entrevistades desenes de vegades, però que encara tenen coses per explicar. Són aspectes íntims sobre la seva vida privada, o opinions sobre temes complexos de la realitat que difícilment sortiran a la llum en un plató de televisió, però que en un entorn diferent, allunyat del dia a dia, i després d'una relació molt intensa, de dos dies, amb el presentador poden sorgir de manera natural, gairebé espontània.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això és el que passa a Cims , un nou espai de TVE Catalunya que s'estrena avui (20.30) a La 2 i que porta els convidats a la muntanya per parlar d'ells i de la vida amb tranquil·litat -o amb tota la tranquil·litat de què es pot gaudir enfonsant-se a la neu camí del Puigpedrós o lligat d'una corda per grimpar per les parets del Pedraforca.

El format va néixer al cap de Cesc Tomàs, realitzador de TVE i apassionat del muntanyisme. "Al principi era un somni. Fer un programa a la muntanya era la meva il·lusió", explica. Ara s'ha convertit en el director del programa, que, tot i que es desenvolupa entre cims d'arreu del territori català, el que pretén és "conèixer les persones", ja que, segons diu, "a la muntanya, la gent es mostra més tal com és". El presentador de l'espai, Rogeli Vázquez -que ha conduït diversos programes d'esports al circuit català de TVE i que tampoc no amaga el seu entusiasme per sortir d'excursió-, considera, però, que cada entrega té dos protagonistes: la persona entrevistada i la muntanya que visita. "Cada capítol és una experiència diferent, que depèn del convidat i del cim", diu.

A la muntanya per primer cop

La previsió de la cadena és rodar una primera temporada de 19 capítols que ha d'arribar fins a l'estiu i, posteriorment, una altra tongada que podria ser d'una quinzena més. De moment ja s'han rodat les sis primeres entregues, que tenen com a convidats el periodista Queco Novell -protagonista l'edició d'avui, que el durà al Pedraforca-, l'actor Quim Masferrer, la pallassa Pepa Plana, el filòsof Francesc Torralba, la cuinera Carme Ruscalleda i l'escriptor Màrius Serra.

Per als dos últims, va ser la primera experiència a la muntanya. Serra assegura: "M'ho vaig haver de rumiar molt. No havia pujat mai cap muntanya, però havia de provar coses noves! Quan ho vaig dir a casa em van mirar estupefactes". Però el programa vol demostrar que "tothom pot anar d'excursió", i per això s'ha encarregat de trobar un cim a mida de cada convidat. Per a Serra i Ruscalleda, els ascensos a la Mare de Déu del Mont i el Puigsacalm, respectivament, van ser gairebé una passejada, mentre que Novell va haver de posar-se el casc i encordar-se per arribar al capdamunt del Pedraforca i Masferrer va necessitar raquetes per coronar el Puigpedrós, cobert de neu.

Tots, però, en van sortir satisfets. "És la millor entrevista que m'han fet mai", assegura Quim Masferrer, que va descobrir que està "molt en forma", i destaca: "Surts d'allà amb un seguit de valors i havent convertit en companys gent que no coneixies". Serra, per la seva banda, elogia el plantejament del programa, que, tot i ser una "experiència exigent", el va "treure de la bombolla" que són habitualment les entrevistes i el va portar a parlar "amb normalitat" de coses "que no són senzilles", com ara la mort del seu fill.

stats