LA GLOBALITZACIÓ DEL MERCAT TELEVISIU
Mèdia 14/02/2011

Una sèrie americana que s'estrena primer a Europa

Body of proof arriba divendres que ve a Espanya. Aquesta sèrie nord-americana ja s'ha pogut veure a Itàlia, Polònia i Rússia. En canvi, no s'estrenarà fins al 29 de març als Estats Units.

Auri Garcia Morera
2 min
Una sèrie americana que s'estrena primer a Europa

BarcelonaFins fa poc, les sèries nord-americanes s'emetien amb mesos o anys de retard a casa nostra. Internet, però, ha fet que es puguin seguir les sèries al ritme d'emissió dels EUA, i aquest costum ha obligat els canals de televisió d'aquí a accelerar. El mes de maig passat, Cuatro ja va emetre el final de Lost de manera simultània a l'emissió als EUA. Ara, el canal de pagament Fox, que es pot mirar a través de Digital + i de diverses plataformes de cable i ADSL, va un pas més enllà i estrena Body of proof un mes abans de l'estrena als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest és un cas excepcional, que s'explica pel canvi de plans de l'ABC nord-americana. Inicialment, Body of proof s'havia d'estrenar l'octubre passat als Estats Units. La cadena, però, va cancel·lar altres programes, va reorganitzar tota la seva graella i va optar per guardar-se Body of proof com a revulsiu per a la segona meitat de la temporada. El retard va tenir com a efecte col·lateral que la sèrie s'estrenés mundialment a un canal italià, el 25 de gener, i més tard a Polònia i Rússia. Divendres que ve, arribarà a Espanya.

Als Estats Units, en canvi, no es podrà veure fins més de dos mesos després que s'emetés el primer capítol a Itàlia, el 29 de març. Un fet que Dana Delany, la protagonista de la sèrie, que va ser a Madrid per promocionar l'estrena espanyola, diu que és "emocionant". En un acte en què va respondre preguntes enviades pels espectadors de Fox, Delany va ressaltar que és el primer cop que passa, i va valorar positivament els bons resultats que ha aconseguit la sèrie a Itàlia. Delany es pregunta què passaria si la sèrie tingués bona acollida a Europa però no als Estats Units: "Seguirien fent-la? És un tema interessant".

De 'desesperada' a forense

Dana Delany va començar a ser coneguda a finals dels 80 amb China beach , però es va fer famosa mundialment fa cinc anys, gràcies al personatge de Katherine Mayfair a la sèrie d'èxit Desperate housewives ( Mujeres desesperadas , a La 2). Delany va ser una de les desesperades tres temporades, i va deixar la sèrie quan li van oferir el paper principal de Body of proof .

En aquesta nova sèrie, Delany interpreta una neurocirurgiana que té un accident de trànsit que li canvia la vida. Aquesta dona, Megan Hunt, queda afectada per una malaltia que provoca rampes a les mans. El primer atac el té durant una operació; el pacient es mor i això acaba amb la carrera de Hunt com a cirurgiana. Des d'aquest moment, comença una nova etapa com a forense en què els seus coneixements i el seu instint li són molt útils a l'hora de resoldre els casos.

Segons l'actriu, el personatge de Desperate housewives i el de Body of proof "no s'assemblen, tot i que coincideixen en el fet que no tenen sort en la vida personal". A la nova sèrie, aquest aspecte tindrà més pes del que sembla.

stats