FICCIÓ ESTRANGERA D'ÈXIT
Mèdia 22/02/2011

La sèrie britànica de l'any, a Antena 3

Un repartiment de luxe i una inversió de més d'un milió d'euros per capítol han fet de Downton Abbey la sèrie de més èxit al Regne Unit aquesta temporada. Antena 3 anuncia que l'estrenarà d'aquí molt poc.

Albert Castellví Roca
2 min
L'equip d'actors de 'Downton Abbey', amb els principals protagonistes, Maggie Smith i Hugh Bonneville, al centre.

BARCELONA.La mort de James Crawley, l'hereu del comte de Grantham, i del seu fill Patrick en l'enfonsament del Titanic deixa la família sense cap descendent masculí que pugui heretar-ne els béns. A partir d'aquí comença una lluita pel poder, en què els comtes intentaran buscar el millor pretendent per a les seves filles per convertir-lo en hereu, i en la qual també es veurà implicat tot el personal de servei de la casa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta és la base de l'argument de la sèrie Downton Abbey , que Antena 3 té previst importar a Espanya al llarg dels propers mesos. La primera temporada de la sèrie es va emetre la passada tardor a la cadena britànica ITV, amb un èxit de públic incontestable: més de 10 milions d'espectadors i una quota de pantalla del 35% de mitjana durant els set capítols que la formaven. No és estrany, doncs, que tot just després del tercer capítol la cadena decidís encarregar-ne una segona temporada de vuit capítols més, que es començarà a rodar d'aquí pocs dies i s'estrenarà la tardor vinent.

Les xifres astronòmiques de Downton Abbey , però, no s'acaben amb les audiències: el pressupost de la primera temporada ha estat d'un milió de lliures (1.200.000 euros) per capítol, xifra que la converteix en la sèrie més cara de la història del Regne Unit. Només així s'hauria pogut aconseguir que la doblement oscaritzada Maggie Smith es posés a la pell de la comtessa mare per encapçalar un repartiment format per alguns dels actors britànics més reconeguts, com Hugh Bonneville o Jim Carter. També el guió està en bones mans, en concret les de Julian Fellowes, que el 2002 va guanyar l'Oscar pel guió de Gosford Park .

Dos anys en set capítols

Un altre dels trets destacats de Downton Abbey és que, en només set capítols de 50 minuts cadascun, la trama avança dos anys: si el primer episodi se situa l'abril del 1912, coincidint amb l'enfonsament del Titanic , el setè té lloc l'estiu del 1914, abans de l'esclat de la Primera Guerra Mundial. Només els esdeveniments més transcendentals de la història de la família Grantham mereixen uns minuts de pantalla en aquesta sèrie d'èxit.

stats