UN FENOMEN EN ALÇA
Mèdia 22/01/2011

Les sèries s'estrenen a la xarxa

Precisar la data de l'inici d'una sèrie és cada vegada més complicat. L'emissió del primer episodi ha deixat de ser l'estrena absoluta, ja que acostuma a anar precedida d'algun avanç a internet.

Albert Castellví Roca
2 min
Les aventures dels sis joves protagonistes de Polseres vermelles Arribaran dilluns a TV3, però des d'avui ja es pot veure el primer capítol a internet.

BarcelonaTV3 emet des de fa dies la promoció de Polseres vermelle s, una de les grans apostes de ficció de la cadena per a aquest any, que narra les aventures de sis nois que viuen ingressats en un hospital. L'estrena oficial serà dilluns a les 22.25, però tothom que avui entri a la web de TV3 ja podrà veure sencer el primer episodi. El mateix cas es repeteix amb 14 de abril. La República , la nova sèrie de recreació històrica de Televisió Espanyola, que es presenta com una seqüela de l'exitosa La señora . El primer episodi s'emetrà dilluns a les 22.15 per La 1, però des d'ahir ja és a la xarxa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Semblaria que aquesta estratègia només hauria de comportar un descens de l'audiència del capítol televisat, però el responsable de l'Àrea de Continguts Multiplataforma de TV3, Marc Mateu, s'ho mira d'una altra manera: "La nostra intuïció diu que, en principi, el consum d'internet encara no és tan alt com el de la televisió, tot i que s'hi va acostant; per això, les preestrenes no canibalitzen les estrenes principals, sinó que creen un estat d'opinió i un boca-orella previ que fan que l'emissió per televisió pugui anar millor".

La idea no és nova. El 2008, TVE ja va estrenar el primer capítol de la segona temporada d' Herederos a la xarxa abans de fer-ho per televisió, seguint un camí iniciat per Antena 3 amb Los hombres de Paco . I TV3 està penjant a internet tots els capítols de la segona temporada d' Infidels abans de l'emissió convencional. Amb Polseres vermelles i 14 de abril. La República , però, es fa des del primer capítol, un fet molt menys habitual.

'Arròs covat'

Qui va inaugurar aquest camí va ser Arròs covat , que el 2009 va convertir-se en la primera producció de TV3 que veia la llum per internet abans que s'hagués emès mai per televisió. Segons Mateu, s'hi va apostar perquè "el seu format curt, de 10-15 minuts, hauria quedat perdut en la graella de televisió i, en canvi, a internet era molt més fàcil de trobar". Va funcionar, i amb la segona temporada s'està repetint l'experiència: les emissions pel 33 no començaran fins al febrer, però des del dia de Reis se'n penja un episodi a la xarxa cada dijous. I, segons Mateu, amb un "èxit brutal".

stats