Mèdia 03/02/2012

La xarxa s'esvera davant la possibilitat que Zaplana presideixi RTVE

Els càrrecs que ha ocupat de la mà del PP han aixecat crítiques a la xarxa a l'hora d'imaginar l'actual directiu de Telefónica al capdavant d'aquest ens informatiu públic

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaLa paraula Zaplana s'ha convertit en 'trending topic' a Twitter després que el 'Diario de Sevilla' hagi aixecat el rumor que l'expresident valencià podria presidir la Corporació de Ràdio Televisió Espanyola. La xarxa no ha tardat a reaccionar davant d'aquest anunci i ho ha fet, molt majoritàriament, en contra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

No han sigut pocs els que han associat el seu origen valencià amb la cadena de televisió autonòmica Canal 9 a l'hora d'imaginar-lo en aquest càrrec. Un tuitaire s'ha preguntat si aconseguiria instaurar a la tele i la ràdio de l'Estat "la pluralitat i la rendibilitat" o si hi aplicaria "el model Canal 9". Un altre ha recordat que "ja va demostrar a Canal 9 que ell no creu" en la "imparcialitat". Una altra piulada recorda que "el primer cap d'informatius de la televisió valenciana designat per Zaplana va ser un diputat del PP".

Tot i que molts usuaris aporten arguments per no voler-lo al capdavant de l'ens públic, molts altres simplement expressen el seu desig que el cartaginès no ocupi el lloc. Per exemple, Joan Cuevas ironitza: "No era #siberiana2012 sinó #infern2012: Zaplana podria ser el nou president de RTVE". Pablo Zareceansky, més visceral, crida: "Noooooooo!".

Poca imparcialitat

L'animadversió contra el que va ser alcalde de Benidorm també queda palesa en tuits que li etziben una forta adscripció a la dreta i una voluntat de guanyar més diners dels que podria obtenir a la corporació espanyola. Adrián Monge piula un senzill "Zaplana al capdavant de RTVE? Hola NO-DO". LuisMi Martínez, per la seva banda, escriu: "No em crec el rumor que Zaplana sigui candidat a presidir RTVE. Aquí no hi ha pasta per forrar-se'".

Només un rumor

Tot i això, hi ha molts usuaris que posen en quarantena aquesta informació sorgida del rotatiu andalús. J. Márquez Cervantes es pregunta si "això de Zaplana i RTVE és broma, veritat?". Núria Quintana Paz també ha reflexionat en veu alta: "Us imagineu Zaplana, exministre del PP, al capdavant de RTVE? La 'independència' de la televisió pública seria 'la repera limonera'".

La burla tampoc s'ha fet esperar. Un compte fingit d'Ana Botella, Ala Botella, ha ironitzat dient que "Posem Eduardo Zaplana al capdavant de RTVE. I demà Camps al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció. El govern dels millors". ReflexXivo ha mesclat l'aspecte de Zaplana i la seva ideologia per fer un tuit conclusiu: "Si Zaplana entra a RTVE es convertirà en una tele en blanc i bronzejat".

stats