El futur dels mitjans
Mèdia 19/06/2012

Els sindicats dels mitjans de comunicació reclamen al govern espanyol diàleg sobre la crisi al sector

Els professionals han enviat una carta a la vicepresidenta del govern perquè s'hi impliqui

M. A.
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El Fòrum d'Organitzacions de Periodistes (FOP), que està format pels principals sindicats i col·legis del sector, ha enviat una carta a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè convoqui una reunió urgent per tractar la crisi del sector. Tal i com ha informat el FOP amb un comunicat, s'ha demanat una entrevista imminent per estudiar la situació dels mitjans de comunicació i que s'estableixin pautes per fer front al panorama actual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comunicat explica: “Si el nostre sistema democràtic perd veus plurals amb el tancament de mitjans de comunicació o es disminueix la seva plantilla, la qualitat democràtica de la nostra societat decau”. També afegeix que si aquesta realitat s'amaga o s'omet, pot dur a “situacions polítiques passades que no van contribuir gens al benestar moral de la nostra societat”. Les organitzacions que formen el FOP creuen oportú que la taula rodona de diàleg es compongui de les autoritats de l'Administració vinculades amb la comunicació, i de les associacions empresarials, professionals i sindicals del mateix àmbit.

El FOP està composat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Agrupació de Periodistes de CCOO, l'Agrupació General de Periodistes d'UGT, l'Associació Nacional d'Informadors Gràfics de Premsa i Televisió, el Col·legi Professional de Periodistes de Galícia, el Col·legi Oficial de Periodistes de la Regió de Múrcia, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), i el Sindicat de la Imatge-UPIFC.

stats