COMUNICACIÓ
Mèdia 06/10/2011

Les 10 icones creades per Steve Jobs

Els invents del geni de la poma, com un Leonardo da Vinci modern, han revolucionat el nostre món

Ara
2 min
L'Apple I (1976) és un ordinador amb l'exterior mig de fusta

BarcelonaEl portal The Huffington Post fa un recull dels 10 productes d'Apple que han canviat les nostres vides. La llista arrenca amb el primer Apple dissenyat per la companyia l'any 1976. El fundador d'Apple ha mort aquesta nit als 56 anys d'un càncer de pàncrees, contra el que lluitava des de feia anys i que ja l'havia apartat del capdavant de la companyia al mes d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Apple I. És un rudimentari ordinador amb l'exterior mig de fusta. Un primer giny que anticipa les meravelles que arribaria a crear vint anys després.

2. Apple II. El 1977 arriba un dels primers èxits de la companyia, l'Apple II, un ordinador personal dissenyat com un producte de consum de masses. Una peça ara de museu el disseny de la qual es va anar reinventant fins al 1993.

3. Lisa. És de l'any 1983, i estava dirigit especialment als dissenyadors, amb un preu excessiu perquè pogués arribar al gran públic. El sector del disseny va ser el primer a enamorar-se dels producte d'Apple.

4. Macintosh. Arriba el 1984; una versió millorada del Lisa, molt més barat, i una joia també per als dissenyadors gràfics.

5. NeXT Computer. No és un producte, és la companyia creada per Jobs el 1989, quan va abandonar Apple. NeXt va dissenyar el primer cercador d'internet. L'empresa no va ser cap èxit però va ser molt influent. Jobs va tornar a Apple el 1996.

6. iMac. L'espectacular iMac (1998) és el primer disseny creat després del seu retorn. L'ordinador ha anat evolucionant des d'aleshores i l'impuls de l'iPod i l'iPhone l'han convertit en una eina de consum per a tots els públics, més enllà del target especialitzat dels inicis.

7. iPod. Neix el 2001 i revoluciona el món de la música. És un reproductor sense tecles amb un disseny molt atractiu. Hi ha un abans i un després de l'iPod, també des del punt de vista del disseny. Des de la seva aparició, els mítics cascos blancs a les orelles de joves i no tant joves han envaït els carrers de tot el món.

8. iTunes Store. Neix el 2003 i és la gran botiga virtual, l'alternativa als webs de descàrrega, un gran invent per fer possible la música legal per internet.

9. iPhone. La revolució a la telefonia arriba el 2007 amb l'iPhone. Un disseny excel·lent inspirat en l'iPod i una pantalla tàctil que ha convertit el parlar per telèfon i la navegació per smartphone en una experiència.

10. iPad. El 2010 arriba l'última revolució: la tauleta d'Apple, l'iPad. Un aparell a mig camí entre el mòbil i l'ordinador.

stats