EL PRÒXIM DIUMENGE, DIA 27
Mèdia 20/11/2011

Un suplement gegant per al primer aniversari de l'ARA

L'ARA celebrarà el seu primer aniversari amb un suplement de gran format i un regal per als seus lectors: deu diaris gratuïts. El país que se'n surt és el fil conductor d'aquesta edició especial.

Ara
3 min
FOTÒGRAFS 
 Una dotzena de fotògrafs -tant del  diari com convidats- han elaborat el suplement especial de diumenge que ve. Un dia abans, ells seran els protagonistes del pòster central. A la imatge, alguns d'ells es preparen per ser retratats.  A dalt, d'esquerra a dreta: Salvador Sansuan, Robert Ramos, Agustí Carbonell  i Josep Maria Alguersuari. A baix, Pere Tordera i Francesc Melcion.

BARCELONAEl pròxim diumenge, 27 de novembre, l'ARA es fa gran. El diari celebra el seu primer aniversari i ho fa amb una edició única i especial, que inclourà un suplement en format gegant. Seran setze pàgines dedicades a la gent que se'n surt: un homenatge a les persones que aconsegueixen remuntar situacions adverses i superen les dificultats. L'ARA vol centrar així el focus en els seus lectors, que són els que, juntament amb els periodistes i anunciants, donen el sentit complet a aquest projecte editorial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, amb l'exemplar hi haurà un regal: una targeta bescanviable per deu dies de diari gratuït i unes claus per accedir durant un mes a tots els continguts digitals. Els que ja siguin subscriptors de l'ARA podran regalar aquesta targeta, i ells rebran un obsequi addicional. El diari tindrà el preu habitual dels diumenges.

En el suplement d'aniversari, els lectors coneixeran, per exemple, la història d'Ana Bella Estévez, una dona amb quatre fills que, després de suportar durant onze anys els maltractaments del seu marit, va aconseguir reunir el valor per fugir. Sense diners ni experiència laboral, va haver de començar de zero. Avui té una fundació amb el seu nom, amb la qual ha creat una xarxa de suport integral a dones maltractades.

També podran llegir el relat de Glenn Caliba, que encarna l'èxit dels fills de la immigració. Fill de filipins que viuen al barri del Raval, és el primer titulat universitari que sortirà de les aules de l'associació Braval, una de les entitats amb vocació social que treballa a Ciutat Vella. Té 23 anys i es graduarà en enginyeria informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Parla sis llengües i busca oportunitats laborals.

Una crida a l'optimisme

Les històries seleccionades parlen de confiança en el futur i en els propis recursos, dos dels valors que el diari adopta. L'ARA es declarava "optimista" en el seu manifest fundacional: "Constatem amb orgull que els últims anys de la nostra història han estat un èxit i creiem que celebrar-ho, a més de ser just per als que ho han fet possible, ens dóna ales a l'hora de començar a construir un demà en què tenim plena confiança".

Els articles estaran complementats per columnes d'opinió. Entre els autors convidats hi ha Josep Ramoneda, director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; Vicenç Fisas, director de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma (UAB); Francesc de Dalmases, director de les revistes ONGC i Catalan International View; David Bueno, professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona (UB); Gregorio Luri, doctor en filosofia i expert en educació; Frederic Ximeno, biòleg expert en medi ambient i sostenibilitat; Antón Costas, catedràtic de política econòmica de la UB, i Teresa Turiera, responsable de continguts d'Infonomia.

Un pòster de Joan Fontcuberta

El pòster central serà una creació del fotògraf Joan Fontcuberta feta a partir de 5.000 imatges publicades al llarg de l'any o enviades pels lectors. El mosaic forma una nova fotografia, al·legòrica d'aquest primer aniversari.

Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) és un dels fotògrafs catalans més internacionals. Premi David Octavious Hill per l'Acadèmia de Fotografia GDL d'Alemanya, ha estat nomenat també Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres pel ministeri francès de Cultura. Les seves obres han estat adquirides per institucions com el Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA), l'Institut d'Art de Chicago, el Centre Georges Pompidou de París i el Museu de Belles Arts de Buenos Aires.

Més enllà d'aquest pòster, la fotografia tindrà una presència important en tot el suplement, ja que, al costat dels professionals del diari, s'han convidat alguns dels noms fonamentals d'aquesta disciplina: Joan Guerrero, José Maria Alguersuari, Agustí Carbonell, Robert Ramon, Miquel Anglarill, Salvador Sansuan, Gustau Nacarino i Francesc Fàbregas. Tots ells seran protagonistes del pòster central del diari de dissabte, dia 26, en una imatge que reunirà alguns dels noms més importants del país en el camp de la fotografia.

'Jo sóc de l'ARA'

Una de les premisses de l'ARA era posar el lector al centre del projecte i dialogar-hi permanentment: fer un diari que parla tant com escolta. En aquesta línia, per al primer aniversari ha preparat la campanya Jo sóc de l'ARA, en què s'ha demanat als lectors que expliquin els motius pels quals s'identifiquen amb el diari. S'hi pot participar a través de la web de l'Ara.cat, de la pàgina de Facebook i de Twitter, amb el hashtag #josocdelara.

Entre les aportacions rebudes, el dibuixant Juanjo Sáez té l'encàrrec de seleccionar-ne quatre i convertir-les en vinyetes. Ahir va sortir la idea d'Ivan Borrego Valverde, que deia: "Jo sóc de l'ARA perquè està lluny de l'ahir i molt a prop del demà", i avui, una de Teresa Martínez, amb el seu: "Jo sóc de l'ARA perquè em veig cada dia a les seves pàgines sense haver-hi aparegut mai". Els pròxims dissabte i diumenge apareixeran les vinyetes corresponents a dues idees més, escollides d'entre les enviades pels lectors de l'ARA.

stats