COMIAT D'UN PROGRAMA CULTURAL
Mèdia 22/05/2011

El 33 tanca 'L'hora del lector'

L'hora del lector s'acomiadarà dels espectadors a finals de juny. El canal 33 pensa en un nou format sobre literatura per substituir-lo, i el presentador, Emili Manzano, no descarta tornar a TVC més enda vant.

Albert Castellví Roca
2 min
Emili Manzano ha conduït L'hora del lector des del naixement del programa,  l'any 2007. D'aquí a un mes, l'espai abandonarà definitivament la graella del 33.

Barcelona.Feia dies que circulava el rumor, i finalment Emili Manzano va confirmar-ho en un comentari al blog del programa: "Són certes les veus que t'han arribat -responia a una espectadora preocupa- da-. L'hora del lector s'acomiadarà de la graella del 33 quan arribi el 26 de juny i no tornarà la temporada que ve". Serà el punt final d'un programa que des de l'abril del 2007 ha servit de punt de trobada "entre escriptors i lectors, entre lectors i lectors", com destaca Manzano, el presentador de l'espai, i que de fet és hereu del Saló de lectura que ell mateix havia conduït a Barcelona Televisió entre els anys 2001 i 2006.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, Manzano explica que TVC li va confirmar que volia mantenir l'aposta d'un programa sobre lectura, tot i que a través "d'un altre estil d'acostament als llibres", consistent en un espai "més prescriptiu", que s'adaptaria més bé "al context actual de crisi de consum cultural" i, alhora, a la nova orientació del 33, consagrat des de fa uns mesos a la cultura.

El presentador lamenta que el programa hagi patit, des del seu naixement "un elevat grau d'erratisme a la graella" que ha "entrebancat la fidelització de l'audiència". Aquesta temporada l'espai s'ha mogut habitualment per sota de l'1%, un share lleugerament inferior a la mitjana del 33. Tot i així, segons Manzano, molts dels seguidors del progra- ma han optat per veure'l a través de podcast o del servei de 3alacarta.

El presentador destaca "el compromís entre rigor i amenitat, entre informació i reflexió" que ha volgut mantenir el programa des del primer dia, i que ha servit per acostar la literatura als espectadors del 33.

Manzano recorda que va arribar "a la televisió a través dels llibres, no a la inversa", i considera que després de gairebé deu anys combinant-los ha fet d'aquest "maridatge" la seva "especialitat professional", que li agradaria poder mantenir. Malgrat això, assegura: "La direcció de TV3 s'ha mostrat sensible al meu desig de renovar la meva aportació a la cadena i estem estudiant en quins termes i formats podria concretar-se, tot i que no amb un horitzó a curt termini". La porta de TV3, doncs, continua oberta.

stats