Televisió
Mèdia 03/02/2011

L'1 de març s'hauran de resintonitzar alguns canals de la TDT

De moment, només afecta Intereconomía, Veo 7 i Gol Televisión. No caldrà tocar les antenes

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Indústria ha fixat la data de l'1 de març per deixar lliure el múltiplex 66 de l'espectre radioelèctric, pel qual emeten actualment els canals Intereconomía, Veo 7 i Gol Televisión. Aquests tres canals, doncs, hauran d'abandonar la seva freqüència actual i desplaçar-se fins a altres múltiplexs, de manera que els usuaris hauran de tornar a sintonitzar-los si volen continuar rebent-ne el senyal. El canvi arriba quan encara no fa un any de l'apagada analògica a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i així, el ministeri s'ha encarregat de puntualitzar que no caldrà adaptar les antenes, ja que els múltiplexs pels quals emetran a partir d'ara aquestes tres cadenes ja estaven en funcionament. A més, hi ha aparells de televisió que resintonitzen els canals de forma automàtica, de manera que en aquests casos el canvi d'un múltiplex a l'altre no afectarà l'espectador en absolut.

Aquest procés, que ja estava previst tot i que de moment no tenia data, forma part de la fase 1 del pla amb què el govern central té previst alliberar una part de l'espectre radioelèctric que ocupa actualment la TDT i que la Unió Europea ha reservat per a altres usos, especialment la telefonia mòbil. I de fet, aquesta primera modificació no serà l'última, ja que abans de l'1 de gener de 2015, pràcticament tots els canals d'abast estatal, que ocupen els múltiplex 67, 68 i 69, també s'hauran de traslladar a altres zones de l'espectre. És possible que el proper canvi es faci abans de l'estiu.

stats