Televisió
Mèdia 03/11/2011

Telecinco defensa el comentari anticatalà d'un personatge "franquista, racista i homòfob" d''Aída'

La cadena es mostra "sorpresa" que no s'hagin criticat els comentaris contra els homosexuals o les dones

Ara
1 min
El personatge de Mauricio és "feixista, racista i homòfob"

BarcelonaEl capítol d'Aída d'aquest diumenge va aixecar polèmica quan el personatge de Mauricio va exclamar, en referència a una nena que troba abandonada: "Imagina't que se la queda qualsevol indesitjable o, pitjor encara, un català!". Diversos mitjans de comunicació se'n van fer ressò i van criticar la cadena pel que consideraven un comentari despectiu contra els catalans, però aquest dijous Telecinco s'ha defensat a través d'un article a la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena recorda que aquestes paraules les va pronunciar un personatge "feixista, franquista, usurer, homòfob, racista, client habitual de prostíbuls", i mostra la seva sorpresa pel fet que, en altres ocasions, quan ha deixat anar comentaris clarament ofensius cap a altres col·lectius, no s'hagin publicat notícies en cap mitjà, i lamenta: "Con Cataluña hemos topao". En aquest sentit, l'article conclou que "els mitjans de comunicació castiguen molt més durament qualsevol comentari sobre els catalans que sobre qualsevol altre col·lectiu".

A més, Telecinco remarca que la frase es va pronunciar en el context d'una sèrie d'humor, i es pregunta: "Els personatges de la ficció han de ser políticament correctes? No poden ser homòfobs? Poden ser assassins en una sèrie d'assassinats? Poden ser anticatalans?". Per últim la cadena denuncia que "alguns mitjans" han titulat les seves informacions sobre el cas "de forma enganyosa", en afirmar que era Telecinco, i no el personatge de Mauricio, qui havia manifestat aquesta opinió.

stats