Mèdia 29/07/2013

La televisió xinesa dedica un 'Gran hermano' als óssos panda

El 'reality' oferirà imatges de sis recintes diferents. Actualment, només queden 1.600 exemplars de panda en llibertat

Efe
1 min

PequínEls óssos panda, orgull nacional de la Xina i una de les espècies en més perill d'extinció, tindran a partir d'ara un canal televisiu que gravarà les seves activitats durant les 24 hores del dia, segons ha anunciat avui la televisió estatal xinesa CCTV. El Canal dels Pandes Gegants, així és com l'han batejat –que per ara només està disponible a internet (a ipanda.com)–, s'elaborarà a partir d'imatges obtingudes per 28 càmeres que s'han instal·lat en la principal reserva d'investigació i cria d'aquests animals, situada a la ciutat de Xengdu (al centre del país).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els espectadors podran veure imatges captades en sis recintes diferents, entre els quals n'hi ha un en què es crien nadons i un altre on resideixen pandes bessons, molt freqüents en aquests animals quan s'utilitzen tècniques artificials de concepció. El canal començarà oficialment a emetre imatges a l'agost, tot i que ja ha iniciat les seves operacions de manera experimental durant les últimes setmanes. Amb això, la web ja ha atret uns 15.000 visitants.

Endogàmia

L'ós panda, que en estat salvatge només es pot trobar a la Xina, corre perill d'extingir-se a causa de la reducció dels boscos de muntanya on habita. L'espècia pateix l'endogàmia actualment i, amb això, grans dificultats reproductives. Actualment, viuen uns 1.600 exemplars de l'espècie en estat salvatge, als quals cal afegir-hi 210 més en captivitat, dels quals 150 són a la reserva de Xengdu, on des d'ara els pandes seran observats per càmeres i espectadors.

stats