FICCIÓ ESTRANGERA
Mèdia 25/03/2012

Les televisions americanes renoven la majoria de les sèries

Els fans de les sèries americanes poden respirar tranquils: tres de les principals cadenes han renovat la immensa majoria de la seva oferta. Totes tenen prevista, a més, la seva estrena a Espanya.

àlex Gutiérrez M.
3 min

BARCELONALa cadena CBS ha renovat tretze de les seves sèries de cop, en un moviment inusual per a la televisió americana. Entre les afortunades hi ha títols veterans com CSI: Las Vegas i d'altres que es van estrenar l'any passat i aconsegueixen ara la seva primera revàlida, com 2 broke girls . Showtime també ha aprofitat l'arribada de la primavera per posar data als esperats retorns de Weeds , Dexter , Homeland i Episodes . També TNT ha fixat en el calendari el retorn de Falling skies i l'estrena de la versió actualitzada de Dallas . A més, el canal clausura The closer , però posa en marxa un spin-off seu, titulat Major crimes .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Dexter'

Forense de dia i assassí en sèrie de nit, Dexter tornarà a l'acció el pròxim 30 de setembre -serà la seva setena temporada-, en la que s'ha convertit en la sèrie més vista de la cadena Showtime.

'2 broke girls'

Amb prop d'11 milions d'espectadors de mitjana als EUA, aquesta sèrie va ser una de les revelacions del 2011 i ara té el plàcet per demostrar que té recorregut. Protagonitzada per Beth Behrs i Kat Dennings, és una comèdia irreverent centrada en les vides de dues cambreres del barri novaiorquès de Williamsburg. Totes dues estan pelades com rates, però una ja va néixer pària mentre que l'altra venia de casa bona. TNT l'emet a Espanya amb el títol Dos chicas sin blanca .

'Person of interest'

J.J. Abrams ( Perdidos ) va provar sort l'any passat amb diversos projectes televisius, el més reeixit dels quals ha estat Person of interest , que ha estat renovat per a una segona temporada. Un exagent de la CIA (Jim Caviezel) és reclutat per un misteriós bilionari perquè eviti crims a la ciutat de Nova York. Aquí l'emet La Sexta i, per satèl·lit, Calle 13.

'Weeds'

Tot i la tendència decreixent de les audiències, Mary Louise Parker seguirà encarnant un any més aquesta atípica mare que entra en el negoci de la venda de marihuana gairebé sense voler-ho. La vuitena temporada s'estrenarà l'1 de juliol, abans d'arribar a les pantalles d'aquí de la mà de Canal +. Jenji Kohan, la seva creadora, ha alertat que el final de la sèrie és a prop.

'CSI: Las Vegas'

La franquícia original de CSI té pista d'enlairament perquè els seus detectius de Las Vegas enfilin una tretzena temporada. En canvi, està en dubte tant la renovació de Miami com la de Nova York. Telecinco ha estat secularment l'encarregada d'importar els nous capítols d'aquesta sèrie d'acció.

'Falling skies'

El pròxim 17 de juny es podran veure ja els nous episodis de Falling skies , la sèrie produïda per Steven Spielberg centrada en les seqüeles d'una invasió d'extraterrestres que ha deixat el món sense exèrcits ni electricitat. TNT va estrenar la sèrie a Espanya només cinc dies després de les emissions als Estats Units, per mirar de frenar la fuga d'espectadors a internet.

'The good wife'

Llum verda per a la quarta temporada d'aquest drama judicial protagonitzat per Julianna Margulies i que s'inspira en alguns dels escàndols sexuals que han sacsejat l'opinió pública americana els últims temps, des de Bill Clinton fins a John Edwards, passant per Eliot Spitzer. Aquí es pot veure al canal Fox.

Altres

La CBS també ha renovat NCIS , NCIS: Los Angeles , Mike&Molly , El mentalista , Hawaii five-0 , Criminal minds , Blue bloods y Dos hombres y medio . Showtime té data ja per a la nova bateria d' Episodes (1 de juliol) i Homeland (30 de setembre). El remake de Dallas s'estrenarà als Estats Units el 13 de juny i arribarà poques setmanes després a Espanya, al canal TNT.

stats