Terratrèmol
Mèdia 11/03/2011

1.200 tuits per minut a Tòquio just després del terratrèmol

Gairebé tots els 'trending topics' mundials fan referència al sisme que ha afectat el Japó. A l'Estat només queden per darrere del 'hashtag' #11m

Albert Castellví
2 min
Piulades per minut durant les hores posteriors al terratrèmol

BarcelonaEl terratrèmol que ha afectat avui el Japó ha disparat espectacularment el nombre de tuits al país asiàtic. En els minuts posteriors al sisme s'han arribat a fer 1.2000 piulades per minut, d'acord amb les dades de Tweet-o-Meter.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El terratrèmol i el tsunami posterior són el principal tema de conversa d'aquest divendresa Twitter. Entre els deu trending topics a nivell mundial s'hi troben, en les tres primeres posicions, els hashtags #prayforjapan (pregueu pel Japó), #tsunami i #jnn_jishin, que remet a centenars de comentaris en japonès. També es troben entre aquesta llista temes com ara l'huracà Katrina (amb el qual molts nord-americans comparen el sisme d'avui), la localitat filipina de Samar, on s'ha viscut una forta rèplica del terratrèmol, Fukushima o Sendai, algunes de les poblacions japoneses afectades. Destaquen també els tuits que fan referència al parc temàtic Disneyland de Tòquio, des d'on molts usuaris estan piulant per explicar que les instal·lacions s'estan inundant.

Pel que fa a l'Estat espanyol, l'etiqueta referent als atemptats de l'11 de març (dels quals avui fa set anys) ocupa el primer lloc entre els temes del moment. Darrere, però, hi ha diverses referències al terratrèmol d'avui, com ara #tsunami, #japon, Pacífico, Tokio, Sendai o Richter.

stats