Mitjans públics
Mèdia 19/07/2012

Els treballadors de Catalunya Ràdio no estaran representats al consell assessor de la CCMA

El comitè d'empresa denuncia que ningú els va informar que el termini per presentar candidats s'acabava dilluns passat

Ara
1 min

BarcelonaEls treballadors de Catalunya Ràdio no tindran cap representant al consell assessor de continguts i programació, l'òrgan que orienta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en aquestes matèries. Segons denuncia en un comunicat el comitè d'empresa de l'emissora, aquesta absència es deu al fet que "cap responsable polític s'ha posat en contacte amb els treballadors de Catalunya Ràdio" per informar-los que la nova composició de l'organisme s'havia d'aprovar al Parlament durant aquesta setmana. "Fins divendres no ens vam assabentar, i va ser per casualitat, que dilluns a primera hora s'acabava el termini per presentar-hi candidats", lamenta el comitè.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La llei obliga que el consell –format per 16 membres que no reben cap remuneració– inclogui representants dels treballadors de la CCMA, i la nota del comitè recorda que "en anteriors legislatures sempre s'ha respectat que en formessin part un treballador o treballadora de TVC i un altre de Catalunya Ràdio".

Per això, els treballadors de l'emissora manifesten "el seu desacord per la manera en què s'ha dut a terme el procés", critiquen la "falta de transparència" i la "precipitació" i es pregunten "per què ningú s'ha preocupat que els treballadors de Catalunya Ràdio n'estiguessin assabentats". La nota afegeix que el comitè "no entén" que el consell que "ha de fer informes sobre els continguts i la programació" de l'emissora no estigui format per "cap persona que treballi a Catalunya Ràdio", i assegura que se senten "ignorats" i "discriminats".

stats