Premsa
Mèdia 01/11/2012

Els treballadors d''El País' faran vaga del 6 al 8 de novembre

L'assemblea ha aprovat la mesura com a mostra de protesta contra l'ERO presentat per l'empresa. L'aturada coincidirà amb les eleccions als Estats Units

Ara
1 min

BarcelonaL'assemblea de treballadors del diari 'El País' ha aprovat la convocatòria de tres dies de vaga entre el 6 i el 8 d'aquest mes –de dimarts a dijous de la setmana vinent– com a mostra de protesta contra l'ERO que l'empresa va presentar a principis d'octubre. Segons anuncia el comitè d'empresa al seu blog, les aturades, que començaran el dia de les eleccions als Estats Units i s'allargaran durant les dues jornades posteriors, van ser aprovades en un referèndum en què va participar el 75,8% de la plantilla i que va recollir un 92,6% de vots a favor, un 4,9% en contra i un 2,5% en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pla inicial de l'empresa consistia a acomiadar 128 treballadors amb una indemnització de 20 dies per any treballat i prejubilar-ne 21 més –els més grans de 59 anys–, a més d'aplicar una retallada de sous del 15%.

En els dies posteriors, les negociacions entre l'empresa i el comitè han flexibilitzat aquesta posició, i actualment la previsió és que es puguin acollir al pla de prejubilacions 9 empleats més –els més grans de 58 anys–, i que la rebaixa de sou s'apliqui de forma progressiva i sigui del 13% de mitjana. A més, l'empresa ha acceptat ampliar les indemnitzacions fins a 25 dies per any treballat. La plantilla, però, no ha acceptat aquestes noves propostes i ha respost amb la convocatòria de la vaga.

stats