Mèdia 08/07/2012

Els treballadors d'informatius de TVE rebutgen el seu nou cap en referèndum

Julio Somoano, que ve de Telemadrid, ha rebut el vot contrari del 71% dels treballadors d'informatius de la cadena pública que han votat en la consulta

Efe
1 min
Julio Somoano, a la dreta, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl Consell d'Informatius de TVE considera que el periodista Julio Somoano, que ha estat proposat com a nou director dels Serveis Informatius, "no és idoni" per ocupar aquest càrrec, vistos els resultats expressats pels treballadors d'informatius en referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta és la conclusió de l'informe sobre la proposta que ha realitzat el Consell d'Informatius en base als resultats del referèndum en el qual només va participar el 30% de la plantilla d'informatius. El periodista va tenir el rebuig del 71% i el suport del 8%, mentre que el 21% va votar en blanc.

Malgrat els resultats de la consulta -interna i no vinculant-, el Consell d'Informatius ha confiat que el pròxim director "compleixi amb els principis de qualitat, independència, rigor i pluralitat".

Per mitjà d'un comunicat, el Consell ha lamentat que Somoano no hagi fet pública una declaració sobre les seves directrius informatives que hagués permès "valorar o contrastar el seu projecte" abans de la votació. No obstant això, el Consell ha ofert la seva col·laboració al pròxim director, encara per nombrar, en la defensa dels principis que regeixen l'activitat dels informatius.

El Consell també ha lamentat l'escassa participació dels treballadors en el referèndum, un "fet històric" que ha de ser "preservat i consolidat en el futur".

stats