Mitjans públics
Mèdia 16/02/2012

Els treballadors de TV3 consideren que la retallada la pot convertir en un canal "residual"

Lamenten que la nova llei de la CCMA "posa en qüestió el model de servei públic" i la "independència" del mitjà

Ara
1 min

BarcelonaEls treballadors de Televisió de Catalunya s'han reunit aquest dijous a la tarda per analitzar els efectes que, des del seu punt de vista, poden tenir sobre la televisió pública els pressupostos de la Generalitat per al 2012 i la llei de reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aprovats ahir al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un manifest, l'assemblea de treballadors critica que aquests dos textos faran "més vulnerable" la CCMA, i denuncien que "la retallada pressupostària buidarà de contingut la televisió publica catalana i provocarà una baixada d’audiència que pot convertir TV3 en una televisió residual". En aquest sentit, recorden que en els últims cinc anys la CCMA ha perdut "més de 60 milions d'euros" en concepte d'ingressos publicitaris, i que els pressupostos d'aquest any redueixen en 40 milions l'aportació de la Generalitat. "Aquesta austeritat ja ha suposat suprimir programes com 'Banda Ampla' o que es tanquin corresponsalies a l’estranger, cosa que significa un empobriment de l'oferta", assegura el comunicat.

A més, segons els treballadors, la reforma de la llei de la CCMA suposa "un retorn al model governamental de radiotelevisió pública, que deixa en mans de la majoria de govern totes les decisions". Això, diuen, "posa en qüestió el model de servei públic de qualitat i la seva independència". En la seva opinió, a més, "les decisions estratègiques les prendrà una majoria molt afí a grups mediàtics privats, que avui reclamen la desaparició de la publicitat de Catalunya Ràdio i demà reclamaran la de TV3".

stats