Mitjans públics
Mèdia 21/02/2013

Els treballadors de TV3 convoquen vagues coincidint amb els 'Telenotícies' d'aquest cap de setmana

Reclamen a la direcció de la cadena i al Govern que es comprometin "amb el futur de l'empresa i el manteniment de la plantilla"

Ara
2 min
Les aturades afectaran els 'Telenotícies Cap de Setmana'

BarcelonaL'assemblea de treballadors de TV3 ha aprovat la proposta del comitè d'empresa per convocar dues noves vagues parcials de l'activitat que afectaran els 'Telenotícies' d'aquest cap de setmana. En concret, les aturades tindran lloc dissabte de 14.30 a 15.30 –és a dir, coincidint exactament amb l'horari d'emissió de l'informatiu del migdia– i diumenge de 20.30 a 21.30 –des de mitja hora abans de l'inici del 'Telenotícies Vespre' i fins pràcticament el final de l'espai–. Segons informa el comitè en un comunicat, aquestes vagues afectaran "tots els canals" de Televisió de Catalunya, i la intenció és que se'n convoquin de noves més endavant, "fins que la direcció i el Govern de la Generalitat es comprometin amb el futur de l'empresa i el manteniment de la plantilla".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, els treballadors de la televisió pública ja havien aprovat a l'octubre la convocatòria de diverses aturades parcials que s'havien d'allargar fins al gener. Tot i que finalment no es van dur a terme les sis que s'havien previst en un primer moment, sí que se'n van concretar algunes, que van afectar, entre altres, el programa especial d'inici de la campanya electoral.

El comitè justifica la convocatòria de noves aturades, perquè "mentre la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) afirma que el futur de TV3 depèn del pressupost per a aquest any, informacions sobre la comissió bilateral CiU-ERC que tracta del futur de la CCMA indiquen que el Govern i CiU plantegen com a inevitable una davallada del pressupost del 2013, que pot implicar una reducció de personal i la caiguda de l'oferta de TV3". En aquest sentit, els treballadors adverteixen que "no acceptaran una retallada substancial del pressupost, que obeiria sobretot a la voluntat política del Govern", al qual acusen de ser "molt generós" a l'hora de subvencionar "un grup mediàtic amic".

Així mateix, l'assemblea va aprovar que "s'exigeixi" al president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, que desmenteixi "les notícies reiterades al voltant d'un ERO" a TV3 "proposat pel govern de CiU".

stats