Mèdia 29/05/2012

Un tribunal neozelandès permet tornar a casa el fundador de Megaupload

Kim Schmitz passarà la llibertat condicional a la seva mansió mentre espera l'extradició als Estats Units on el volen jutjar, conjuntament amb els seus socis, per diversos delictes de pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners

Efe
2 min

SídneyUn tribunal neozelandès ha donat la llibertat condicional al fundador de Megaupload, Kim Schmitz. Dotcom, com se'l coneix popularment, podrà tornar a la seva mansió mentre duri el procés d'extradició a Estats Units per suposada pirateria.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una de les mesures preses pel jutge David Harvey del tribunal del districte de Auckland per flexibilitzar les condicions de la seva llibertat condicional i la d'altres tres exexecutius detinguts en aquesta mateixa mansió el gener passat.

Segons aquesta decisió, Dotcom, l'alemany Mathias Ortmann, cofundador de Megaupload; el també alemany Fi Batato, responsable tècnic, i l'holandès Bram van der Kolk, cap de programació, ja no requeriran ser vigilats electrònicament. "Estic realment content per la decisió. Vaig a complir amb tot el que requereix la cort", ha expressat Dotcom.

El jutge va considerar que aquests han complert fins ara amb les ordres judicials, que "no hi ha hagut abús de confiança" i, a més, que Dotcom no representa un perill de fuga. Però els quatre informàtics hauran de lliurar els seus passaports a les autoritats locals, tenen prohibit intentar obtenir documents per sortir del país i estan obligats a informar la policia, ha informat l'agència local APNZ.

Des que va ser posat en llibertat el febrer passat, Dotcom ha aconseguit que la justícia neozelandesa li atorgui majors concessions, entre elles el poder passar més temps en els estudis de gravació al centre d'Auckland per gravar un àlbum de música. També està a l'espera de la decisió de l'Alt Tribunal d'Auckland per revisar l'ordre utilitzada per confiscar tots els seus aparells electrònics el gener passat.

Dotcom i els tres informàtics detinguts a Nova Zelanda s'enfrontaran aquest agost a un judici d'extradició als Estats Units, país que vol jutjar set executius de Megaupload per diversos delictes de pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners.

Megaupload, clausurat durant l'operació policial, està acusat als EUA de danys a la propietat intel·lectual per valor de 500 milions de dòlars (399 milions d'euros) i d'haver recaptat de manera il·lícita més de 175 milions de dòlars (140 milions d'euros).

stats